Huis te koop: Melkeppe 37, De Brasacker (Den Haag)

Algemeen

Wonen in de vogelvilla-wijk met een heerlijk buitengevoel DEN HAAG – Wonen in deze luxueuze twee-onder-één-kapwoning met carport in de vogelvilla-wijk De Brasacker (voormalig Nootdorp) bevalt Richard en Suzanne Dijkstra al ruim twee jaar uitstekend. Ze zijn helemaal weg van de ruimte en gezelligheid die het huis met hoekligging hun biedt. Maar zeker ook van de tuin, die aan het water ligt.

Toch zijn ze genoodzaakt uit te kijken naar een andere woonomgeving vanwege het werk van Suzanne. “Mijn werk is in Brabant en het is praktischer om ook in die omgeving te gaan wonen”, zegt ze. “Maar het valt wel zwaar hier weg te gaan. Vanuit de woonkamer en de tuin heb je een mooi groen uitzicht, met in de zomer een riethaag die romantisch ruist in de wind. Daardoor heb je een heerlijk vrij gevoel.” 

Richard en Suzanne hebben veel werk gestoken in het huis, met veel oog voor details, omdat het destijds kaal werd opgeleverd. Hierdoor heeft de hele woning nu een zeer fraai afgewerkte en bovendien luxueuze uitstraling. Een ander kenmerk is de uniformiteit van verschillende ruimtes, bijvoorbeeld de badkamer en de toiletten die in dezelfde stijl zijn uitgevoerd. “De woning is zonder enige werkzaamheden te betrekken”, zegt Richard. 

De royale tuingerichte woonkamer is 7.22 bij 4.85 meter met veel lichttoetreding, onder andere via het extra raam in de zijmuur. De kamer is voorzien van een unieke gashaard. “Die vind je nergens anders in de wijk”, zegt Suzanne. “Er is namelijk geen gas, dus gebruiken we een fles propaangas. Die staat in de schuur, met een vaste ondergrondse leiding naar het huis. Natuurlijk is dit volkomen veilig hoor.” 

Aan de voorzijde van de kamer is een ruime leefkeuken van 5.35 bij 3.06 meter. Het is een plek waar de bewoners veel te vinden zijn. Mensen die bij hen op bezoek komen, zoeken de gezelligheid daar eigenlijk ook altijd automatisch op. “Door het grote raam heb je een leuk zicht op wat er in de straat gebeurt”, zegt Richard. “We hebben echter geen inkijk, door de Verosol-zonwering. Die is ook aangebracht bij het extra zijraam en in de slaapkamer.” 

De Siematic-keuken zelf heeft een L-opstelling en is uitgerust met diverse inbouwapparatuur (overwegend Miele), een 90 centimeter brede inductiekookplaat, een design-afzuigschouw, een vaatwasser, een koelkast, een vriezer, een oven, een combimagnetron met ovenfunctie, een stoomoven, een koffieautomaat en een warmhoudla. Tussen de woonkamer en de keuken is (onder de trap) een diepe bergkast. Aan de achterzijde bieden openslaande deuren toegang tot de zonnige achtertuin. “Die hebben we laten ontwerpen door een tuinarchitect”, zegt Suzanne.
Op de eerste verdieping is aan de straatzijde de hoofdslaapkamer van 4.95 bij 3.06 meter. Aan de achterzijde zijn drie nagenoeg identieke slaapkamers van ongeveer 3.90 bij 2.30 meter. De badkamer is volledig betegeld en heeft een luxueuze uitstraling. De ruimte is voorzien van een ligbad, een inloopdouche, design-wastafels met spiegelkasten en een design-radiator. Verder is er een separate toiletruimte met een hangend tweede toilet en een fonteintje. “Helemaal boven is er een enorme zolder, die op verschillende manieren gebruikt kan worden”, zegt Richard. “Je zou er zelfs twee extra kamers kunnen maken.” 

De multifunctionele zolder is 7.22 bij 5.42 meter. Achter de knieschotten is er veel extra bergruimte. Ook is er een afgescheiden opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Tevens zijn hier voorbereidingen getroffen voor een tweede badkamer. “In de buurt is voldoende parkeergelegenheid en we hebben twee plaatsen op de eigen oprit”, zegt Suzanne. “Verder is het een kinderrijke en toch rustige wijk. Je woont vlakbij de Delftse Hout en de Dobbeplas en bent ook snel in de Parade in Nootdorp en het winkelcentrum van Ypenburg.”

De vraagprijs voor deze woning is € 530.000,- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Witte Woning Makelaars, (015) 2157000 of www.wittewoningmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12