Afbeelding

De Nachtburgemeester stopt ermee, leve de nieuwe Nachtburgemeester

Algemeen

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

Nachtburgemeester Anna Krul schilderde vorig jaar augustus, net als veel andere bekende Delftenaren, voor de stichting Doe Een Wens. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Lezers van de krant Delft op Zondag verkozen Anna Krul twee jaar geleden tot Nachtburgemeester van Delft. Dat was voor een termijn van twee jaar, dus is het weer hoog tijd voor een nieuwe verkiezing.

De verkiezing van de Nachtburgemeester van Delft was een initiatief van de krant Delft op Zondag. Veel steden met een uitgaansleven hebben namelijk een Nachtburgemeester binnen de stadsgrenzen wonen, waarvan de Rotterdamse Jules Deelder wel de bekendste is. Delft moet ook een Nachtburgemeester hebben, zo vonden we, dus gingen we daarnaar op zoek.

Redacteuren van Delft op Zondag gingen daarom in de zomer van 2010 kroeggie in, kroeggie uit en ze spraken voor de rubriek ‘De Stamtafel’ met de mannen en vrouwen aan de bar. Wat verwachten zij van een Nachtburgemeester, wat moet zo iemand doen en wie zou in Delft nou een goede Nachtburgemeester zijn? Die gesprekken èn verschillende oproepen in Delft op Zondag leidde tot een lange lijst met voorgedragen potentiële Nachtburgemeesters. Hiervan werden uiteindelijk vier mannen en een vrouw genomineerd.

In de strijd om hét Nachtburgemeestersschap namen de stuk voor stuk bekende Delftenaren Herman Baas, Tijn Noordenbos, Leo Quack, Stef van den Heuvel en Anna Krul het in een sportieve strijd tegen elkaar op. Zij vertelden in deze krant wat zij van uitgaan in Delft vonden, wat ze wilden verbeteren en waarom we juist op hen moesten stemmen. Een feestelijke Nachtburgemeesterverkiezingsavond in Belvédère op de Beestenmarkt was de slagroom op de taart van de verkiezing. De vijf kandidaten lieten nog één keer van zich horen en ze vertelden waarom zij Nachtburgemeester moesten worden. Aan het einde van de avond maakte Joost Verhoeff bekend dat Anna Krul de allereerste Nachtburgemeester van Delft ging worden. Zij had van de lezers van Delft op Zondag namelijk de meeste stemmen gekregen. Ze kreeg vervolgens applaus, felicitaties, een gouden speldje en een column in deze krant.

Aan twee fantastische jaren komt voor Anna Krul nu een eind. We gaan namelijk op zoek naar een nieuwe Nachtburgemeester die ’t gouden reversspeldje met burgemeestershoed en drie briljantjes, ontworpen en gemaakt door Juwelier Warnaar, van haar overneemt. Ben of ken jij iemand die als Delftse Nachtburgemeester van toegevoegde waarde voor de stad zou zijn? Heb je een mening over uitgaan in Delft en durf je die ook te uiten? Zijn er dingen die je wilt verbeteren op het gebied van uitgaan in Delft? Laat het ons dan weten via e-mailadres redactie@delftopzondag.nl.

Verder gaan we weer, net als twee jaar geleden, voor de rubriek De Stamtafel op zoek naar de meningen van de Delftse kroeggangers, want we gaan natuurlijk niet over één nacht ijs. Hoe vinden zij dat de eerste Delftse Nachtburgemeester het heeft gedaan en wat verwachten ze van de volgende? De komende tijd zult u in de krant Delft op Zondag dus weer regelmatig lezen over de Nachtburgemeester van Delft-verkiezing. En als u hierover iets kwijt wilt; laat het ons vooral weten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12