Afbeelding

Jan Koster is de Bekendste Delftenaar 2013

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 22 |

Lezers van de krant Delft op Zondag verkozen Jan Koster tot de Bekendste Delftenaar 2013. Daar is hij zichtbaar blij mee.

DELFT – Jan Koster is de Bekendste Delftenaar 2013. Dat hebben de lezers van de krant Delft op Zondag de afgelopen weken bepaald. De Delftse sportschoolhouder volgt Wubbo Ockels, de Bekendste Delftenaar van 2012, op.

Lezers van deze krant lieten via www.delftopzondag.nl en stembiljetten in deze krant massaal weten wie volgens hen ‘de Bekendste’ moest worden. Jan Koster, ooit een groot taekwondokampioen en tegenwoordig vooral bezig met z’n sportschool SportArts Jan Koster, kon op veel sympathisanten rekenen. “Als geboren Delftenaar vind ik het toch wel apart om verkozen te worden tot Bekendste Delftenaar”, reageert Jan Koster. “Dit had ik nooit verwacht. Echt heel leuk dit.” Jan Koster kent veel Delftenaren, maar bovenal kennen veel Delftenaren hem. “Ik ben begonnen in de dierenzaak van m’n vader. Daarna was ik in de sport actief. Eerst deed ik judo, daarna karate en toen taekwondo. Ik was daarin Nederlands en Europees kampioen en stond bijna wekelijks in de Delftsche Courant. Later ben ik me meer op lesgeven gaan richten. Ik begon met één sportschool, dat zijn er nu drie. Eén derde van de Delftenaren heb ik al eens les gegeven.” Nog altijd is de 65-jarige Delftenaar erg actief in z’n sportschool, waar hij regelmatig lesgeeft.


Ook Roy van den Akker, de Delftse zanger die vroeger bij De Buddy’s en momenteel in LA The Voices zingt, kreeg enorm veel stemmen. Hij eindigde op de tweede plek. De top 3 wordt afgesloten met politicus Martin Stoelinga, die elk jaar weer in de bovenste regionen van de lijst terug te vinden is. Burgemeester Bas Verkerk (nummer 4) en Nachtburgemeester Leo Quack (5) staan gebroederlijk als burgemeesters naast elkaar op de lijst. De top 4 van vorig jaar zakte gebroederlijk enkele plaatsen. Hoogleraar Wubbo Ockels zakte van plek 1 naar 6, muzikant Roel van Velzen van 2 naar 7, Herman Weyers van 3 naar 8 en muzikant Gregor Bak van 4 naar 9. De top 10 wordt afgesloten door wethouder Milène Junius.
Opvallend aan de nieuwe lijst der lijsten is verder dat kunstenares Kerdy van Vuuren, na jarenlang in de top 10 te hebben gebivakkeerd, nu van plek 5 naar plek 21 is gekelderd. Truus Feyge van Kattenhulp Delft, de enige vrouw die ooit dé Bekendste was, daalde van 22 naar 40.


Historicus Joop de Blij, die dit jaar opnieuw zijn boek over oorlog en verzet in de Prinsenstad uitbracht, daarentegen steeg  van plek 27 naar 13. Hoogste nieuwe binnenkomer is politicus Rob van Woudenberg, die zich afgelopen jaar meerdere keren verdienstelijk maakte voor z’n medemens en dat beloond zag worden met een plek op de lijst. De op één na hoogste nieuwe binnenkomer is de betrokken burger Reinoud Plate, die na jaren afwezigheid weer terug is en wel op plek 71. Alle andere nieuwe binnenkomers, zoals Ronald Vis, Michiel Wiegman, Guy Verbeek, Abdel Maanaoui en Mo Mansveld, vinden we vooral terug in de staart van het klassement.
Ook opvallend is dat fotografen bij lezers van de krant op lijken te vallen. We vinden er maar liefst vijf terug in de lijst: Koos Bommelé (15), Guus Schoonewille (16), Fred Nijs (35), Herman Baas (72) en Willem de Bie (81). De complete uitslag is terug te vinden op pagina 3 van deze krant. En daar kan, helaas, niet over worden gecorrespondeerd.


De krant Delft op Zondag bedankt alle lezers die de afgelopen weken de moeite namen om op wat voor manier dan ook hun stem uit brengen op Bekendste Delftenaar 2013.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12