Afbeelding

Ook de rijke Delftenaren stijgen in de Quote 500

Algemeen

Editie: Week 45, Jaargang 22 |

Delftenaar Wim Zegwaard staat dit jaar op plek 203 - en op de foto - in de Quote 500.

DELFT – De Quote 500 maakte deze week weer bekend wie de meest gefortuneerde Nederlanders zijn. En of ze er nu blij mee zijn of niet; er staan ook weer enkele regiogenoten in.


Zoals de gebroeders Joop en Henk Roodenburg. Joop Roodenburg, die afgelopen jaar het voormalig munitiedepot op de Paardenmarkt in Delft kocht, houdt zich verder in het dagelijks leven bezig kranen en andere installaties voor de olie- en offshorindustrie. De 64-jarige Roodenburg wil zich, als hij de 65 is gepasseerd, gaan storten op z’n nieuwe project op de Paardenmarkt. Hier moeten zich - als het aan de Delftse miljonair ligt - bedrijven gaan vestigen die YES!Delft ontgroeid zijn. Roodenburg wil hen gaan begeleiden en op die manier iets terug doen voor de stad Delft. Zijn broer Henk is dagelijks druk met achtbanenfabrikant Vekoma. Wat de broers ook doen; het legt hen geen windeieren. Ze zagen hun vermogen volgens Quote afgelopen jaar met 7,2 procent toenemen tot 370 miljoen euro, en stegen daarmee van plek 68 naar plek 40.


De volgende Delftenaar op de lijst der lijsten is Chris Oomen op plek 108, met een geschat vermogen van 165 miljoen euro. Vorig jaar stond hij nog op de 191ste plek. De huidig bestuursvoorzitter van DSW Zorgverzekeraar verdiende z’n vermogen in het verleden als één van de oprichters van Optiver. Zijn aandelenbelang in dit handelshuis staat volgens Quote elk jaar garant voor een leuk dividend. Dat blijkt als we het artikel uit de krant Delft op Zondag van 2009 erbij pakken, toen Oomen nieuw in de lijst was en met een geschat vermogen van 50 miljoen euro op plek 470 stond.


Wim Zegwaard sluit de lijst namens Delft af op plek 203 met een geschat vermogen van 100 miljoen euro. Dat had hij vorig jaar ook, maar toen kwam hij hiermee niet verder dan plek 269. Reden kan worden gezocht in het feit dat Quote voor het eerst de niet in het Koninkrijk der Nederlanden woonachtige Nederlanders buiten de lijst heeft gehouden. Hoe dan ook: Wim Zegwaard ondervond in 2012 dat zo’n notering in de Top 500 nadelen kan hebben toen hij in z’n woning werd overvallen. ‘Bel je nu alweer voor de Quote 500?’, reageert hij dan ook als het blad hem belt. Maar, zegt hij ook in Quote: ‘Het is veel te makkelijk om jullie daar de schuld van te geven. Dan moet je maar niet, zoals ik, in een Maybach Landaulet gaan rijden, hè?’

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12