Afbeelding

Op de DSW Schaatsbaan kun je nog een dikke week genieten van een echte Delftse wintersfeer

Algemeen

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

Barbara de Loor was afgelopen week op de DSW Schaatsbaan te vinden; de kinderen vonden het prachtig!

DELFT – Op de DSW Schaatsbaan was er tijdens de afgelopen Kerstdagen volop gezelligheid. Het was niet ontzettend druk, maar dat mocht de pret niet drukken.

“Het droge weer was natuurlijk een groot voordeel”, zegt organisator Robin Verschoor. “Eigenlijk kun je wel spreken van een warme winter en dat is wel opvallend.” De twee Kerstdagen waren er vooral veel kinderen op de schaatsbaan te vinden, die samen met hun ouders kwamen schaatsen. “Het is leuk om te constateren dat kinderen ieder jaar naar de schaatsbaan terug keren”, zegt Verschoor. “Je ziet ze als het ware opgroeien. Kinderen komen me ook gedag zeggen, zeker voor de jeugd is de schaatsbaan ieder jaar een leuke herkenning.”

Tijdens de Kerstdagen waren er geen speciale activiteiten georganiseerd, maar natuurlijk was er wel koek en zopie.

Verschoor benadrukt vooral de gezellige sfeer tijdens dit soort dagen. “Met Kerstmis is iedereen minder opgefokt en meer relaxed en aardiger tegen elkaar”, zegt hij. “De Ladies Night is trouwens ook een groot succes geweest.” De eerste week na Oud en Nieuw is er nog een spectaculaire demonstratie van een ijshockeyteam, die je zeker niet mag missen! De DSW Schaatsbaan op de Beestenmarkt is nog geopend tot en met zondag 6 januari. “We gaan gewoon door”, lacht Robin Verschoor.

“Als iedereen straks de oliebollen op heeft en de vuurpijlen zijn afgeschoten, kunnen ze gewoon weer naar ons toe komen. Het is prachtig om te zien hoe ons hele team al die weken voluit gaat om het de bezoekers naar de zin te maken. Dat wordt ook gewaardeerd. Het is een maand lang ontzettend hard werken, maar dan heb je ook wat. De DSW Schaatsbaan voegt echt iets aan Delft toe. Eigenlijk doen we het toch vooral daarvoor. Kan jij je nog een Beestenmarkt voorstellen zonder schaatsbaan? Ik ook niet…”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12