Delftse sportgeschiedenis gered

Algemeen

DELFT - De kroniek ‘Krachtsport in Delft’ bevat talloze beschrijvingen van (prestaties van) Sandowkrachtsporters en geeft meteen fraai tijdsbeeld van sport, sporters en Delft in de vorige eeuw. “Ik ben blij dat ik het gedaan heb, anders was er Delftse sportgeschiedenis verloren gegaan. Ik heb dingen ontdekt waarvan ik niet wist dat ze er waren geweest.

Zoals de vereniging De Jonge Garde. Het is een compleet beeld geworden. Er gaat dan ook een exemplaar naar het Gemeentearchief ”. Wie een boek in zijn bezit wil krijgen, kan zich melden bij Sandowvoorzitter Jan van Zuijlen. 

Wethouder de Prez zal in elk geval de nodige uurtjes moeten inplannen om het boek helemaal uit te lezen . Met dank ook aan de lezers van deze krant, die reageerden op eerdere publicaties en Piet van der Kruk van nieuwe foto’s en verhalen voorzagen. Een verrijking, ze zijn allemaal verwerkt. Piet was zelf ook actief atleet bij AV’40 (kogelstoten, discuswerpen). Die club bestaat over vier jaar 75 jaar. Tijd voor een kroniek over ‘Atletiek in Delft’?

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12