Afbeelding

Zeven supervrijwilligers, zeven lintjes en vele lovende woorden

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Op de bovenste rij: Kees Ruijgrok, Frits Daalmeijer, Henk Tetteroo, Cees de Vries en Jan Rots. Onder: Bep Daalmeijer-Meulenkamp (links), burgemeester Bas Verkerk en Willy Claassen-Dales (rechts). (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Zeven Delftenaren zagen hun vaak jarenlange vaak vrijwillige inzet afgelopen vrijdag beloond worden met een lintje. De ‘lintjesregen’ op het stadhuis zorgde weer voor veel verraste èn blije gezichten.


De zeven Delftenaren werden vrijdagmorgen met de meest uiteenlopende smoezen naar het stadhuis gelokt, waar ze op den duur ongetwijfeld hebben aangevoeld dat dit weleens de dag zou worden waarvan ze dachten dat ie wel eens komen zou. Of juist niet. Maar wie zich jarenlang inzet voor z’n medemens, moet hiervoor worden beloond of onderscheiden. En aldus geschiedde.


Allereerst werd Willy Claassen-Dales benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde vanwege haar bestuurswerk als secretaris van de Herman Broerestichting, de school voor leerlingen met een verstandelijke beperking in Delft en Naaldwijk. Ze kreeg het lintje bovendien voor de vele andere bestuursfuncties die ze heeft, zoals bij de Stichting Steunfonds Jeugd en Gezin voor Delft en Zoetermeer, het Steunfonds èn de Stichting Sint Stanislascollege.
Ook Bep Daalmeijer-Meulenkamp werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde vanwege haar vrijwilligerswerk op basisschool de Bonte Pael in Tanthof. Frits Daalmeijer werd om dezelfde reden benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Ook hij maakte zich verdienstelijk als vrijwilliger op de Bonte Pael. Hij kreeg de onderscheiding ook voor z’n inzet als koster en beheerder van de Adelbertkerk, als lid van de pastoraatgroep van de St. Ursulaparochie en zijn vrijwilligerswerk als gastheer bij de bloedbank.


Prof. dr. ir. Jan Rots werd benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn wetenschappelijk werk en publicaties aan de TU Delft, waar hij is gespecialiseerd in betonmechanica. Jan Rots werd bovendien geroemd vanwege zijn vrijwillige inzet in verschillende bestuurs¬functies aan de universiteit, als decaan en als lid van diverse commissies en raden.
Kees Ruigrok maakt zich al jaren verdienstelijk voor zijn buurt. Hij verrichtte en verricht vrijwilligerswerk in het Olofspark, de Olofsspeeltuin en het Olofsbuurthuis en is dankzij dit nuttige werk, waar de hele buurt blij van wordt, nu Lid in de orde van Oranje-Nassau.


Henk Tetteroo deed iets heel anders. Hij bestudeerde de streektaal van Delfland en deelde zijn kennis en bevindingen via een boek, lezingen en rubrieken in kranten. Daarnaast zette hij zich in voor een verantwoorde voltooiing van de snelweg A4. Hij werd onderscheiden tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.
Cees de Vries mag zich sinds vrijdagmorgen Ridder in de orde van Oranje-Nassau noemen. Hij werd onderscheiden vanwege zijn vrijwilligerswerk voor de Voedselbank Delft, als initiatiefnemer van de Non-Foodbank, als diaken van de Gereformeerde Kerk van Delft-Abtwoude èn als bestuurslid van Stichting Maatschappelijk Dienstverlening, later Careyn.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12