Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Editie: Week 18, Jaargang 23 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.


Deze week is dat de editie van zondag 7 mei. De krant opende met het nieuws dat ‘good old’ Rein van Rutten door de visbond is onderscheiden met de NVVS-speld, onder meer vanwege zijn verdiensten met alle artikelen over sportvisserij in Delft op Zondag.
Ook in 1995 moet de Gemeente Delft bezuinigen. Uit de koersnota blijkt dat vooral speeltuinen de dupe zijn. Er zal 100.000 euro worden bezuinigd op de beheerers van de speeltuinen aan de Geerweg, Brasserskade, Bomenwijk en Westerkwartier. De voorzitter van de speeltuin aan de Geerweg vreest daarom dat de vier speeltuinen mogelijk moeten sluiten.

Het Gemengd Koor Tanthof bestaat 12,5 jaar en wil een nieuwe weg inslaan. Ze willen voortaan vooral musicals spelend opvoeren, gekostumeerd en geschminkt.


Banketbakkerij Van Leeuwen op de Markt bestaat in die tijd iets langer: al 115 jaar. Dat wordt gevierd met allerlei aanbiedingen voor 115 cent, zoals een kokos makkroon.


Als Aad Bonthuis zijn 20-jarig jubileum in de politiek viert, wordt hij aangenaam verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ridder Bonthuis is aangenaam verrast.

Een Irishcoffeevlaai kostte 10 gulden, voor een blik Whiskas moest 1 gulden 59 worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12