Afbeelding

DELFT, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Editie: Week 19, Jaargang 23 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 14 mei. De krant opent met nieuws over het piramidespel, dat in Delft is opgedoken. Delft op Zondag heeft bij de politie geïnformeerd over dit ‘veelbelovende spel’. Die kende het nog niet. ‘Maar er duiken regelmatig van dit soort dingen op’, laat een politiewoordvoerder weten. Volgens de enthousiaste Delftse deelnemers kun je er veel geld mee verdienen.

Nadat bekend is geworden dat er zal worden bezuinigd op vier speeltuinen in Delft, worden duizend handtekeningen ingezameld. Deze worden overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Aad Bonthuis. Hij hoopt er met de actievoerders uit te komen, reageert hij
De Flippo-rage is losgebarsten. De kleine schijfjes ‘halen zelfs regelmatig de televisie’, schrijft Delft op Zondag. De krant roept lezers op te laten weten hoeveel Flippo’s ze hebben, of ze willen ruilen en wie de mooiste en de meeste heeft. Je mag zelfs een Flippo-gedicht insturen.

Theater de Veste kondigt aan op 24 november, na enige vertraging door de bouwvakstaking, de deuren te kunnen openen.

Een flesje Nifri Slankspray – verwijdert vet waar u dat wilt - kostte 34 gulden 95, voor een 3+1+1 zits Chesterfield moest 2995 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12