POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 16, Jaargang 23 |

‘Betrek Delftenaren bij oplossing financiële problemen’

DELFT – Delftenaren vernemen de laatste tijd veel over de benarde financiële situatie waarin Delft is terechtgekomen. Komende maanden gaat het college met allerlei partijen in gesprek over mogelijke oplossingen. Een groep hoogopgeleide Delftse allochtonen, verenigd onder de naam Pangeea, roept op om ook inwoners bij dit proces te betrekken. “Want het valt op dat bij de voornemens om met de stad in gesprek te gaan niet wordt gerept over de inwoners van Delft”, laten M. Akozbek, R. Blinker en M. Mousavi Gourabi namens Pangeea weten. “Juist in deze tijd van burgerparticipatie is het opmerkelijk dat de Delftenaren niet uitdrukkelijk worden gemobiliseerd. Een bijna gemiste kans.” Reacties kunnen worden gemaild naar info@pangeea.nl.
 

VVD roemt Herman Weijers met Piet Kampsprijs

DELFT - Herman Weijers ontvangt de Piet Kampsprijs voor zijn bijzondere verdiensten en inzet voor de stad van de Delftse VVD. Herman Weijers is al sinds 1978 actief voor de stad Delft, zowel voor als achter de schermen. Velen kennen hem als drijvende kracht achter het Vermeercentrum en als organisator van talloze evenementen. “Ik ben zeer vereerd met deze prijs”, reageert Weijers. Voorzitter van de VVD Delft, Wouter Labots, vindt de prijs een mooie manier om Weijers te danken voor zijn jarenlange inzet voor de stad. “Hij heeft zich de afgelopen jaren verdienstelijk gemaakt voor Delft door zich in te zetten als verbinder van en voor ondernemers en inwoners van Delft. Daar moeten we trots op zijn.”
 .


Brede steun voor rapport Rekenkamer

DELFT -  In de overlegvergadering van de commissie Sociaal Domein is afgelopen dinsdag door alle fracties met tevredenheid gereageerd op het rapport van de Delftse Rekenkamer over het functioneren van de zorgstructuur rondom leerlingen en de aansluiting tussen de zorg binnen het onderwijs en het gemeentelijk beleid rondom de zorg voor de jeugd. Nagenoeg alle fracties spraken lovend over het rapport en lieten weten dat ze de vier aanbevelingen voor de raad van de Rekenkamer overnemen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12