Afbeelding

Vertelkring Delft verhaalt over Noodlot en Fortuin en hoe die goed samen kunnen

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 21 |

Vertelster Joan neemt haar publiek mee naar een oude plantage…

DELFT – Een verhaal vertellen op een verjaardag, ach, dat doet iedereen wel eens. En misschien weet de verteller dan ook nog wel langer dan een minuut de aandacht vast te houden. Maar een verhaal vertellen voor een 100-koppig publiek in het Rietveld Theater, met als onderwerp ‘Noodlot en Fortuin’, dat is natuurlijk wel iets anders. De leden van de Vertelkring Delft gaan de uitdaging aan. Op zaterdag 23 maart staan ze op de planken, in het kader van de WereldVerteldag.
“Over heel de wereld zijn er in de week van WereldVerteldag evenementen en voorstellingen rond de kunst van het verhalen vertellen”, zegt Gerard Jellema van de Vertelkring Delft. Wij gaan voor het eerst meedoen. En ja, dat vinden we best spannend.”
De Vertelkring Delft bestaat uit amateur- en semiprofessionele vertellers die elke maand bij elkaar komen om elkaar verhalen te vertellen. “We hebben meegewerkt aan vele Delftse evenementen, zoals het Fringe Festival, Lichtjesavond, de Museumnacht en hebben in samenwerking met DOK enkele succesvolle avondvoorstellingen georganiseerd. Dit wordt de eerste keer dat we een evenement helemaal zelf organiseren.”
De voorstelling van 23 maart vindt plaats in een hopelijk bomvol Rietveld Theater. Vijf vertellers zullen een verhaal vertellen rond het thema van dit jaar, namelijk ‘Noodlot en Fortuin’. De verhalen zullen worden aangekleed met muziek en andere theatrale middelen.
Vertelster Iris gaat die zaterdag het sprookje Het Kleine Rijk van Godfried Bomans vertellen. Het verhaal gaat over drie domme prinsen en een koning en slingert weergaloos langs alle mogelijke fantasieën van de grote Nederlandse verteller. “Ik vind het best een beetje eng om juist van Bomans een sprookje te vertellen”, zegt Iris. “Maar ik ga het op mijn eigen manier doen; ik ben Bomans natuurlijk niet…”
Haar collega Joan vertelt een verhaal dat speelt op een oude plantage, met twee tweeling zusjes in de hoofdrol. “Ik kan me helemaal in hun situatie inleven en hoop dat ik dat op het publiek kan overbrengen.”
Dat gaat absoluut lukken want zowel Iris, Joan als Gerard hebben al heel wat vertelervaring. Doorgaans vermaken ze elkaar en een klein publiek op de zolder van Bierhuis De Klomp, maar nu dus in het Rietveld Theater. De entree daar is €2,50 en de serie verhalen begint om 20.00 uur. Reserveren kan via info@vertelkring-delft.nl. (KF)

Vertelster Joan neemt haar publiek mee naar een oude plantage…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12