Afbeelding

Stadsbestuur wil toeristenbelasting verhogen, horeca toont begrip

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

Hotel- en campingeigenaren moeten volgend jaar meer belasting betalen over toeristen die bij hen overnachten.

DELFT - Het College van B en W stelt de gemeenteraad van Delft voor de tarieven voor toeristenbelasting met ingang van 2016 te verhogen. Met deze verhoging vult de gemeente een structurele bezuiniging van 100.000 per jaar in.

Dit betekent dat sommige horeca-eigenaren meer moeten afstaan aan de Gemeente Delft. Zo moeten campings in de stad vanaf volgend jaar geen 67 cent per persoon per overnachting betalen, maar 80 cent. Ook voor hoteleigenaren gaan de tarieven omhoog. Zij betalen voortaan geen 2 euro 42 per persoon per nacht, maar 2 euro 90.
De horeca was aanvankelijk niet blij met de verhoging van de toeristenbelasting. Toch zijn vertegenwoordigers van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Delft, de Gemeente Delft en andere partijen na goed overleg tot afspraken gekomen. Ze laten weten te gaan samenwerken bij het vormgeven en uitvoeren van toeristisch beleid. Beide partijen hebben de ambitie uitgesproken dat op termijn inkomsten en uitgaven van toeristenbelasting aan het toeristisch beleid gekoppeld worden. Het liefst ziet KHN Delft dat de opbrengst van de toeristenbelasting direct wordt besteed aan het toeristisch beleid. De sector begrijpt echter wel dat dit gezien de huidige financiële situatie van Delft op dit moment niet realistisch is. De partijen zien verder kansen om de samenwerking tussen de accommodatiesector, horeca en detailhandel, toerisme en stadspromotie verder te verbeteren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12