Afbeelding

Aftellen naar de gemeenteraadsverkiezingen: wat vindt u belangrijk?

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 22 |

DELFT – Het nieuwe jaar is nog maar net van start en nu al gaat Delft op Zondag opnieuw aftellen. De komende maanden zal deze nieuwe politieke pagina in het teken staan van de gemeenteraadsverkiezingen in Delft. Van u willen we graag weten: waarmee zouden Delftse politici zich de komende jaren bezig moeten houden? De politieke karavaan in Delft gaat in het nieuwe jaar van start bij Delft op Zondag. Op deze nieuwe pagina blikken wij vooruit en introduceren de politici die op 19 maart om het stadsbestuur gaan strijden. Maar er is meer: de politieke partijen die afgelopen jaren Delft hebben bestuurd worden hier afgerekend of ze hun beloftes wel hebben waargemaakt. Verder zal deze pagina ook plaats bieden aan berichten over actuele besluiten van het gemeentebestuur. In de komende weken zullen de lijsttrekkers van de Delftse politieke partijen stuk voor stuk aan u worden voorgesteld. Uiteraard zal er ook aandacht zijn voor de nieuwe partijen die nog helemaal geen zetel hebben in de gemeenteraad. Wij voelen echt

DELFT – Het nieuwe jaar is nog maar net van start en nu al gaat Delft op Zondag opnieuw aftellen. De komende maanden zal deze nieuwe politieke pagina in het teken staan van de gemeenteraadsverkiezingen in Delft. Van u willen we graag weten: waarmee zouden Delftse politici zich de komende jaren bezig moeten houden?

De politieke karavaan in Delft gaat in het nieuwe jaar van start bij Delft op Zondag. Op deze nieuwe pagina blikken wij vooruit en introduceren de politici die op 19 maart om het stadsbestuur gaan strijden. Maar er is meer: de politieke partijen die afgelopen jaren Delft hebben bestuurd worden hier afgerekend of ze hun beloftes wel hebben waargemaakt. Verder zal deze pagina ook plaats bieden aan berichten over actuele besluiten van het gemeentebestuur.

In de komende weken zullen de lijsttrekkers van de Delftse politieke partijen stuk voor stuk aan u worden voorgesteld. Uiteraard zal er ook aandacht zijn voor de nieuwe partijen die nog helemaal geen zetel hebben in de gemeenteraad. Wij voelen echter alle partijen stevig aan de tand over hun toekomstige plannen voor de stad en de gemeente. Ook is er aandacht voor de kandidaten die geheel achteraan op een kandidatenlijst terecht zijn gekomen. Wat beweegt hen om te kiezen voor die laatste, veelal onverkiesbare, plek?

De (hernieuwde) aandacht voor lokale politiek is niet zonder redenen. Delft zal, zoals elke Nederlandse gemeente, de komende jaren meer en meer verantwoordelijkheden voor haar inwoners gaan dragen, vooral op het gebied van sociale zorg. Die nieuwe taken scheppen ook nieuwe verplichtingen voor de politici. Wat willen Delftse politici de komende jaren bereiken om de gemeente te verbeteren, hoe zijn ze van plan dat te doen en hoe denken ze het betaalbaar te houden voor alle inwoners?

Daarom gaan we op deze pagina ook op zoek naar uw mening en uw commentaar op de huidige politiek van Delft. Wat vindt u van de prestaties van het gemeentebestuur en de gemeenteraad van de afgelopen jaren? Op welke onderdelen heeft het gemeentebestuur naar uw idee gefaald? En welke problemen moeten van u zo snel mogelijk worden aangepakt?

Dit zijn belangrijke vragen voor de mannen en vrouwen die de komende jaren aan de knoppen van de macht gaan draaien. De onderwerpen die u de komende tijd aandraagt zullen in Delft op Zondag verder worden uitgediept. Laat daarom Delft op Zondag uw mening weten. U kunt uw vragen voor politici en uw commentaar op het afgelopen gemeentebeleid per post sturen naar deze krant, of aanleveren via de website: /contact. Ook kunt u per e-mail direct contact opnemen met uw politieke redacteur: bjinse@delftopzondag.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12