Afbeelding

Stadsbelangen Delft wil aandelen voor Delftenaren

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 22 |

Aad Meuleman stelt voor om Delftenaren die de dupe zijn van de financiële toestand in de stad, tegemoet te komen met aandelen. (foto: archief)

DELFT - Delftenaren zouden aandelen van de Gemeente Delft moeten ontvangen voor elk jaar dat zij meer gemeentebelastingen betalen om Delft uit het financieel slob te helpen. Deze aandelen zouden ingewisseld kunnen worden als het de gemeente wel weer financieel voor de wind gaat. Op deze wijze krijgen inwoners die elk jaar meer geld betalen aan de gemeente hun ingebrachte geld uiteindelijk weer terug.


Dat is het idee dat Stadsbelangen Delft verder wil uitwerken om Delftenaren te compenseren voor de hogere woonlasten die hen de komende jaren te wachten staan. Op de website van zijn partij verduidelijkt fractievoorzitter Aad Meuleman dat Delftenaren ook beter inzicht moeten krijgen hoeveel meer geld zij de komende jaren aan de gemeente gaan betalen via verhoogde belastingen. Meuleman wil het idee van inwisselbare aandeeldocumenten voor Delftenaren verder uitwerken met andere partijen. ‘Dat is fair tegenover onze inwoners, die nu de dupe zijn van de financiële toestand in onze stad’, schrijft Meuleman. Hij vreest dat de lastenstijging op dit moment niet is te voorkomen, maar is ook bang dat de stijgingen blijvend zullen zijn. De partij zet ook vraagtekens bij de diverse verhogingen van gemeentelijke belastingen die het College van B en W recentelijk aankondigde. Zo worden zowel de OZB als de riooltarieven de komende jaren flink omhoog geschroefd. Hierdoor ontvangt de Gemeente Delft in 2016 ruim 2,5 miljoen euro aan extra inkomsten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12