Afbeelding

Stadsbelangen vraagt partijen Provinciale Statenverkiezingen wat ze voor Delft willen doen

Algemeen

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

Ook de provincie was betrokken bij het debacle rond de Sebastiaansbrug, dus mag Delft best wat terug verwachten, vindt Stadsbelangen.

DELFT – Stadsbelangen Delft heeft donderdag alle deelnemende partijen van de Provinciale Statenverkiezingen aangeschreven en gevraagd wat Delftenaren van hen kunnen verwachten. Delft is namelijk in financieel zwaar weer beland en daarin heeft ook de Provincie Zuid-Holland een aandeel gehad.

‘Denk onder andere aan de gang van zaken rond de Sint Sebastiaansbrug, het Spoorviaduct en Tramlijn 19. De Provincie Zuid-Holland houdt momenteel preventief toezicht over de financiële gang van zaken in onze stad. De Provinciale Statenverkiezingen zijn daarom extra belangrijk voor de inwoners van onze stad. Wat kunnen inwoners van uw partij verwachten na de Provinciale Statenverkiezingen als het gaat om financiële steun?’, schrijft fractievoorzitter Aad Meuleman naar de fractievoorzitters van de provinciale partijen.
Met hun reacties wil Meuleman z’n stadgenoten een stemadvies kunnen geven voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. “Voor Delftenaren is het belangrijk te weten op welke partijen ze kunnen rekenen”, legt hij uit.

-Is de provincie deels schuldig aan de Delftse financiële malaise?
Meuleman: “Het is niet volledig de schuld van de provincie, maar de provincie heeft er wel een bijdrage aan geleverd. Als je kijkt naar de Sebastiaansbrug, Tramlijn 19 en het Spoorzoneproject; dat zijn zaken waarin de provincie een rol speelde. De hele gang van zaken rond de Sebastiaansbrug… Dat is financieel uit de klauwen gelopen, grotendeels door druk die de provincie op Delft heeft gezet. Dan mag je ook wel wat terug verwachten. Daarom vinden we het belangrijk te weten welke partijen zich voor Delft in willen zetten. Dat geeft deze verkiezingen iets extra’s voor de stad.”

-Verwacht u een zak met geld?
“Dat weet ik niet, maar er moeten toch wat financiële hulptroepen komen. Het college is daar ook voor aan het lobbyen. Delft heeft een behoorlijk steentje bijgedragen aan de realisatie van het ondergrondse spoor. Dat is niet alleen van belang voor Delft, daar heeft ook de provincie baat bij. Ik ben heel belangstellend over wat de partijen vinden. Ik ga ervan uit dat de provincie oog heeft voor de belangen van Delft en de financiële situatie waarin de stad zit.”

-Wat gaat u met de reacties van de partijen doen?
“Die willen we via de media en onze website bekendmaken, zodat Delftenaren weten op wie ze het beste kunnen stemmen. Dat is wel het minste wat we als lokale partij bij provinciale verkiezingen kunnen doen…”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12