Heeft u al gestemd voor de Nachtburgemeestersverkiezing?

Algemeen

Editie: Week 52, Jaargang 20 |

DELFT – Joost Verhoeff maakt op maandagavond 28 januari bekend wie zich vanaf dan voor twee jaar Nachtburgemeester van Delft mag noemen. In de afgelopen weken hebben de kandidaten zich aan u kunnen voorstellen en vanaf afgelopen week is het woord aan u als stemmer.

Kiest u voor Anna Krul die het ambt de afgelopen twee jaar bekleedde? Zij heeft deze periode als zeer prettig ervaren en hoopt op een nieuwe ambtstermijn. “Het is natuurlijk hartstikke leuk dat de meerderheid van de stemmers het me gunde. Ik vind het leuk dat iedereen je op straat herkent en groet, maar het Nachtburgemeesterschap heeft mijn leven niet ontzettend veranderd.” Anna heeft met hevige concurrentie te maken. Zo is daar bijvoorbeeld Peter Smit, die zich het liefste onder de mensen begeeft en – naar eigen zeggen - wel goed is voor een gedicht per avond. “Ik vind het belangrijk dat er naar de mensen geluisterd wordt en vind dat de binnenstad ’s nachts weer het kloppend hart van de stad moet worden. Dat is het allang niet meer en daar wil ik me voor inzetten.” Een andere kanshebber voor het ereambt is Tijn Noordenbos. Deze creatieve duizendpoot wil als Nachtburgemeester vooral dingen organiseren. “Delft is een knettergezellige stad, maar er is niet, net als onder de rivieren, de gewoonte om ‘op café’ te gaan.

Dat is jammer, want er is hier een ontzettend gemêleerd publiek en ik wil de verschillende groepen in de stad samenbrengen door van alles te organiseren.” Ook Erwin Beijersbergen behoort tot de genomineerden en ziet zichzelf al helemaal als Nachtburgemeester. “Ik vind het belangrijk om ook groepen die normaal gesproken niet zo snel in de stad komen wel naar de stad te halen of om in ziekenhuizen, bejaardenhuizen en verpleeghuizen langs te gaan. Verder lijkt het me ontzettend leuk om alternatieve nachthuwelijken te sluiten en toeristen beter in te lichten over wat er in deze mooie stad allemaal te beleven valt.” De laatste genomineerde is Leo Quack. Hij hoopt als Nachtburgemeester vooral wat te vertellen te krijgen. “Want het zou zonde zijn als mensen naar me toekomen met hun verhaal en ik ze uiteindelijk niet kan helpen.” Quack heeft in het verleden met onder meer het bluesfestival, het beachsoccer toernooi en Koninginnedag op het Heilige Geestkerkhof bewezen goed te kunnen organiseren. “Maar ik ga niet roepen dat ik de nieuwe Nachtburgemeester moet worden, want dat moet de lezer beslissen.” En daarmee slaat Leo Quack de spijker op zijn kop. Het woord is nu aan u als lezer. Op www.delftopzondag.nl/nachtburgemeester kunt u bepalen wie Joost Verhoeff op maandagavond 28 januari als Nachtburgemeester benoemt.Stemmen? Zie de campagne-advertenties elders in deze krant.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!