Afbeelding

Bij nacht en ontij

cultuur

Editie: Week 14, Jaargang 23 |

We hebben ons niet verveeld de afgelopen weken. Het begon met de uitnodiging voor het Criminelenfeest van de studenten, waar we met de hoffotograaf en Leo van Vliet zeer hartelijk zijn ontvangen. Mooi om te zien hoe die studenten kunnen feesten en voor wat betreft de overlast… Een paar dagen in het jaar moet kunnen toch?


De dag erna was de opening van het Prinsenkwartier, waar ik, omdat de wethouder verhinderd was, een praatje mocht houden over de toekomst van Delft.
Ook hebben we genoten van de jaarlijkse horecadag, die begon in de Nieuwe Kerk, waar Wilco Blaak ons veel interessants over kon vertellen. Verder vertelde Avalex dat ze ons koffiedik gebruiken om oesterzwammen en bepaalde champignons mee te kweken. Daarnaast werden ook afvalstoffen gebruikt om bitterballen mee te maken. Deze bitterballen aten we tijdens de kanaaltocht richting De Koperen Kat, waar we ook weer zeer hartelijk ontvangen werden. We besloten de dag met een grandioos buffet bij het World Art Centre en werden midden in de nacht, bij een graad vorst, met de tuktuk naar de Markt gebracht. Waren we meteen weer nuchter…


Ook de Smaakrevolutie van Yuri Verbeek in het Prinsenhof was fantastisch. Ik sta er altijd weer van te kijken hoe vindingrijk hij is op culinair gebied en de catering van Pieter Overgaag was ook weer tot in de puntjes verzorgd.
Dat was nog niet alles, want een paar dagen later gingen we naar Hans Klok, niet de illusionist, maar de man die kan goochelen met biljartballen bij Ring Pass. Ook het Aangeschoten Wild festival was weer een succes. Het is mooi om te zien hoe goed die studenten zo’n festival weten te organiseren.
Verder zijn we met wat horecacollega’s naar Nederland zingt Hazes geweest, waar duizenden mensen met zijn muziek meeschallen. Ook het slaan van de eerste paal van de Delftse vestiging van Hanos door Ferrie Förster is het vermelden waard. Deze groothandel zorgt weer voor meer werkgelegenheid in Delft en dat is altijd mooi.
Verder wil ik de aandacht vestigen op de Delft Blue Market in het Legermuseum op 12 april. Het belooft een mooi evenement te worden.


Dan heb ik ook wat negatieve noten te kraken. Ten eerste doet het me pijn dat je altijd nog als Kamerlid aan de slag kan gaan, hoe erg je de boel ook hebt belazerd. Dat terwijl je, als je een horecazaak wilt starten en ooit met justitie in aanraking bent geweest, aan alle kanten wordt tegengewerkt. Verder is Delft een stad uit de Toeristen top 5 van Nederland, maar men neemt niet de moeite om de grachten schoon te maken. In één woord schandalig. Dat vind ik ook van de manier waarop mijn dagcollega burgemeester Verkerk door bepaalde mensen wordt weggedragen. Die man heeft zich naar eer en geweten ingezet voor de stad en wordt nu schandalig behandeld. Hij zal best fouten hebben gemaakt, maar dit verdient hij niet. Tijdens de jaarlijkse horecadag bleek maar weer dat hij een heel geschikte man is.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12