Afbeelding

Spinners naderen de 10.000 euro

Algemeen

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

Nachtburgemeester Leo Quack kreeg dinsdag, in verband met zijn verjaardag, een bloemetje. Chris Vaderloos kan er wel om lachen.

DELFT – Feest bij de spinners die zich inzetten voor Inloophuis Debora. Dinsdag kwamen zij voor de zevende keer bij elkaar en werd de jarige Leo Quack in de schijnwerpers gezet vanwege zijn 68ste verjaardag.

Inmiddels hebben ze vijf nieuwe partners voor het inloophuis bij elkaar gespind. “De teller staat op 9500 euro”, zegt initiatiefnemer Koos van der Burg met gepaste trots. “Wij, de spinners, zijn voor drie jaar partner geworden van het Inloophuis. Verder hebben slager Leo van Vliet, de vrienden van DHC, MUP adviesbureau en Wim Kampert zich aangesloten bij de Partnershipclub. De reacties die we onderweg krijgen zijn hartverwarmend. Deze week kreeg ik duizend euro van een sponsor die niet met naam genoemd wil worden. Moos van Wamelen nam zijn dochter mee om een keer mee te spinnen. Zij overhandigde me een envelopje met geld dat ze bij kinderopvang De Lange Keizer had opgehaald.”

Van der Burg klimt nog drie keer op de spinningfiets en heeft nog twee plaatsen over voor mensen die de unieke sfeer ook een keer willen proeven. “Het werkt verslavend, dat kan ik je wel zeggen. Afgelopen dinsdag kwam Joop Langeweg een keer meedoen. Toen we klaar waren zei hij: ‘Van mij raak je niet meer af’. Dat geeft wel aan hoe gezellig het er allemaal aan toegaat.”

Op 27 januari vindt de laatste sessie plaats in het Sport- en Cultuurcentrum van de TU. Dan wordt tevens het eindbedrag bekend gemaakt. Belangstellenden kunnen zich op dinsdagochtend om 10.00 uur melden bij het centrum aan de Mekelweg.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12