Afbeelding

Spinners trappen 13.000 euro voor Inloophuis Debora bij elkaar

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

Moe maar voldaan sloten de mannen en vrouwen dinsdagmorgen de spinningsmarathon voor Inloophuis Debora af. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Groot feest in het Sport- en Cultuurcentrum van de TU, waar de spinners onder leiding van Koos van der Burg dinsdag het laatste van de tien uur voltrapten voor Inloophuis Debora.

Aan het eind van de sessie kon penningmeester Guus Heemskerk de opbrengst van het feest bekend maken. De penningmeester van Debora kan maar liefst 13.000 euro tegemoet zien op de rekening.
“Het was tien weken lang een geweldige happening”, hijgde Van der Burg na. “Vandaag hebben we ook nog een nieuwe partner weten te vinden voor het inloophuis. Sjaak Lispet, Alex Nieuwenhout en Ger van der Pot maken de komende drie jaar samen vijftienhonderd euro over naar Debora. Geweldig toch?”

Marcel van Dien, voorzitter van de pr-commissie bedankte namens het inloophuis, dat in november haar tienjarig bestaan viert. “We hebben een aanloop van twee jaar gemaakt voordat we de sprong in 2005 durfden wagen. Inmiddels zijn we vijf dagen per week open. Op de eerste begroting stond 400 gulden en dit jaar bedraagt het begrootte bedrag 74.000 euro. In 2014 hebben we een groeispurt gemaakt. Paul Friskes, de voorzitter van de partnershipclub had zich voorgenomen om dat kalenderjaar de honderdste partner binnen te halen. In de laatste week van december is hij daarin geslaagd. Geweldig natuurlijk dat de spinners ook een aantal partners hebben binnengehaald”.

“Als spinnersgroep zijn we ook partner geworden”, zegt Koos van der Burg met gepaste trots. “Het is immers best belangrijk om een stukje continuïteit in de sponsoring te brengen. Ook Leo van Vliet, de vrienden van DHC, Wim Kantert en MUP adviesbureau hebben we zover weten te krijgen. Daar zijn we best een beetje trots op.”

Als het aan van Dien ligt, wordt de marathon een jaarlijks terugkerend evenement. Zover wil Van der Burg nog niet gaan. “Ik wil de mogelijkheden van jaar tot jaar bekijken. De jongens moeten wel tien weken achter elkaar komen opdraven en bovendien tellen de jaren toch door. We moeten de mannen wel heel houden. Daarom denk ik dat ik geen stoere uitspraken moet doen, maar dat we aan het eind van dit jaar bekijken of we weer op de zadels klimmen”.
Als aandenken aan editie 2014 overhandigde Van der Burg een fotocollage van de deelnemers aan de marathon over aan Van Dien.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12