Afbeelding

Schatbewaarders van Delfland laten hun schatten zien

Algemeen

Editie: Week 19, Jaargang 22 |

Rondleider Rob Ammerlaan bij één van de stuwen in de binnenstad.

DELFT - Het Hoogheemraadschap van Delfland viert dit jaar z'n 725ste verjaardag. Het jubileum begint op zaterdag 24 mei met een bijzondere Open Dag als traktatie.

Deze dag laten trotse schatbewaarders van Delfland hun schatten zien. Ook Rob Ammerlaan, die 24 mei een van de rondleiders is. Hij roept op naar de Open Dag te komen. “Dan toon ik je de geheimen van de moderne stadspolder”, kan Ammerlaan alvast verklappen. “Als het hard regent in en om Delft dan stijgt het water in de Schie en de Vliet”, legt hij uit. “Ook in de Delftse grachten, want die staan in verbinding met deze kanalen. Vooral het oostelijk deel van de stad, het Rietveld, is gevoelig voor wateroverlast. Daar hebben we maatregelen tegen genomen: acht stuwen en gemalen maken bij hevige regenval van de Delftse binnenstad tijdelijk een moderne polder. Ik toon je de geheimen van onze stadspolder. Ik laat je zien dat dat leuke bankje in de stad niet zomaar een bankje is… Ik laat zien dat er nog meer verstopte stuwen en pompen zijn die de binnenstad van Delft droog houden.”
Wie hier wel oren naar heeft en graag meer leert over de waterhuishouding in de Delftse binnenstad, kan Rob Ammerlaan tijdens de Open Dag vinden bij de Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof. Hij vertelt hier om 11.15 uur, 12.15 uur, 13.15 uur, 14.15 uur en om 15.15 uur over de Schatten van Delfland. Nieuwsgierig naar de andere schatten van Delfland? Kijk dan op de website www.deschattenvandelfland.nl voor het volledige programma van de Open Dag.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12