Green on Blues in de eerste Delft Blues Sessie

Algemeen

Delft - Vanaf 15 januari is er elke middelste zaterdag van de maand een blues sessie in Ciccionina, Kromstraat 24. De echte liefhebber kan er al om 19.00 uur terecht in de aperitivo bar voor een super smakelijk blues buffet als opwarmer voor de blues sessie die om 21.00 uur start.

De sessie staat o.l.v. Derk Groen, de zanger/gitarist die in 1986 in aanraking kwam met West-Afrikaanse bluesmuzikanten toen hij een jaar in Madrid woonde en werkte. Terug in Nederland ging hij aan de slag met die Afrikaanse invloeden (o.a. percussie). Dat resulteerde in het samenstellen van bands als: Magic Fingers (makossa-pop) en el Fluviá (Afrikaans georiënteerde rock). Ook werd hij gevraagd voor de band van Anouk en voor Q65 (onvervalste Haagse jaren-60 blues), East Meets West (Turks georiënteerde wereldband) en Gnaoua Electrique (Marokkaanse soefimuziek). Nu speelt hij ook funky Zappa covers in Cuccurullo Brillo Brullo.

De back up wordt verzorgd door Bobby Jacobs, sessiebassist die vanaf 2001 deel uitmaakt van Focus, vorig jaar weer opnieuw in de belangstelling vanwege Hocus Pocus dat als tune gebruikt werd in de wereldwijde spot van Nike. 

Eric Pronk, bekend als drummer van Flight, de Stones-coverband die zich concentreert op de sixties toen de Stones nog dicht bij hun blues roots bleven. Muzikanten zijn van harte welkom enkele nummers mee te komen spelen, dus neem je instrument mee en plug in, play along!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12