Bewonersorganisatie blijft strijdbaar om Wipmolen

Algemeen

De bewonersorganisatie haalde in de Wippolder ruim 1200 handtekeningen op.

DELFT - Het bestuur van Bewonersorganisatie Wippolder-Zuid kreeg begin maart van Breed Welzijn Delft te horen dat de Gemeente niet meer voornemens is de huur te betalen. De bewonersorganisatie liet het hier niet bij zitten. Er werden brieven verstuurd naar de Gemeenteraad, naar Breed Welzijn Delft en in de buurt werden ruim 1200 handtekeningen opgehaald van ontevreden burgers, die graag zouden zien dat de activiteiten voortaan gewoon in het 55+-centrum plaats kunnen blijven vinden.

VTV/MEE Zuid-Holland Noord, dat in het gebouw mensen met een verstandelijke handicap opvangt en daarnaast zalen verhuurt, zit ook met de situatie in de maag. Regiomanager Monique Tromp laat weten dat de huur in de afgelopen tien jaar slechts met een inflatiecorrectie verhoogd is en betreurt het dat Breed Welzijn Delft besloten heeft het huurcontract niet te verlengen. Verder geeft ze aan dat haar organisatie op zoek moet naar nieuwe huurders voor in het pand, want de kosten zijn door de overgebleven gebruikers van het pand niet meer op te brengen. 

Inmiddels heeft voorzitter Peter Traub van de bewonersorganisatie afgelopen maandag de handtekeningen aan wethouder De Prez overhandigd. “En hij gaf aan het jammer te vinden, met ons mee te leven en met een dilemma te zitten. Dan is het erg jammer dat hij dinsdagavond zegt dat hij ‘wel wat handtekeningen’ heeft gehad, maar er toch niets mee doet. Gelukkig heeft Stadsbelangen een motie tegen dit besluit ingediend die wordt gesteund door een heel aantal partijen.” 

Breed Welzijn Delft heeft inmiddels wel een alternatieve locatie gevonden in het wijkcentrum dat honderd meter verderop ligt. Traub: “Maar dat is ook geen alternatief, want dat zit de hele week al volgeboekt. Het is toch schandalig dat de Gemeente geen 20.000 euro over heeft om de senioren een plek te geven, maar een ander wijkcentrum open houdt, waar wekelijks drie dure portiers voor de deur staan en de ramen worden ingegooid. Het 55+-centrum kost de Gemeente alleen de huur, voor de rest wordt alles door vrijwilligers geregeld.” 

Traub ziet ook een lichtpuntje. “SV Wippolder biedt onze biljartclub de gelegenheid om gebruik te maken van hun accommodatie, daarmee verdienen ze een pluim. Het vervelende hierbij is wel, dat een consumptie een stuk duurder is dan in de Wipmolen en de doelgroep al niet het meeste te besteden heeft. Daarom zijn we bang dat mensen thuis achter de geraniums gaan zitten. Als dit gebeurt, moet de Gemeente Delft zich kapot schamen, maar we hopen dat het gezond verstand zal zegevieren.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12