Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden: zondag 7 december

Algemeen

De Politieberichten uit de Delft op Zondag van 7 december.

Agenten wilden dinsdagmiddag twee krakers van een schuurtje langs het spoor aan de Mercuriusweg laten weten dat het niet toegestaan is om een pand te kraken. De agenten keken vreemd op toen bleek dat het schuurtje een opslagplaats was voor gestolen goederen. In de schuur stonden onder andere nieuwe fietsen zonder voorwiel, heel veel voorverpakt eten en tassen vol met flessen shampoo. Bovendien bleek dat er creditcards, pasjes en andere documenten lagen die niet op naam stonden van de verdachten. Eén van de verdachten, een 64-jarige Delftenaar, schrok kennelijk zo dat hij onwel werd en met hartproblemen naar het ziekenhuis vervoerd werd. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. Zijn zoon, een 34-jarige Hagenaar en ook verdachte in deze zaak, verklaarde dat zijn vader kleptomaan was en overal goederen weg nam. De Politie stelt nader onderzoek in naar de gestolen goederen en de verdachten.

De Politie hield woensdagmorgen 3 december een 18-jarige jongen uit Schipluiden aan. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 72-jarige plaatsgenoot. Deze man werd woensdag 19 november op de Keenenburgweg in Schipluiden mishandeld, nadat hij een overlastgevend groepje jongeren aansprak. Eén van de jongeren gaf de man hierop een vuistslag waardoor hij ten val kwam. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De Politie startte direct een rechercheonderzoek. Dit onderzoek kreeg een doorbraak nadat een anonieme tip binnenkwam, die leidde naar twee 18-jarige jongens uit Schipluiden. De vermoedelijke dader werd woensdagmorgen rond kwart over zes in zijn woning aangehouden. De tweede jongen werd aan het bureau ontboden om als verdachte te worden gehoord omdat hij bij het incident aanwezig was. Hij meldde zich woensdag in de loop van de ochtend op het politiebureau. Beide verdachten hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De aangehouden mocht nog een paar nachtjes blijven en werd afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De tweede jongen mocht na verhoor weer naar huis.

Een 47-jarige fietser uit Nootdorp botste woensdagmiddag rond kwart over een tegen een auto. De bestuurder van het voertuig, een 61-jarige Zoetermeerder, reed op de Brasserskade en wilde de Kleveringweg op rijden. De fietser reed op het fietspad van de Brasserskade en kwam uit de richting van Nootdorp. De automobilist zag vermoedelijk te laat dat er een fietser uit tegengestelde richting kwam. Hij kon niet op tijd remmen, waardoor de fietser tegen de motorkap viel. Het slachtoffer had pijn in zijn rug en is voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. De politie Stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12