Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Een 30-jarige verdachte kon dinsdag 9 april maar kortstondig van zijn pas gekregen vrijheid genieten. De Amsterdammer was zeer recent na een detentieperiode in vrijheid gesteld, maar misdroeg zich in Delft waardoor hij weer werd aangehouden. De man mishandelde rond 01.00 uur op de Van Leeuwenhoeksingel een 19-jarige Delftenaar. Politieagenten, die snel ter plaatse waren, hielden de 30-jarige man aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en viel het aanwezige publiek lastig door onder meer te vragen om een sigaret. Toen hij die niet kreeg, sloeg hij uit het niets de 19-jarige in zijn gezicht. De Amsterdammer - die zoals hij zelf verklaarde - net vrij was uit de gevangenis, werd in gesloten voor nader verhoor.
Politieagenten hielden afgelopen dinsdag om 02.20 uur op het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel twee verdachten 28 en 31 jaar oud aan op verdenking van het plegen van openlijk geweld en verboden wapenbezit. Het duo was vermoedelijk om 02.00 uur betrokken bij een geweldsincident op de Wijnhaven, waarbij een 32-jarige Hagenaar werd mishandeld. Hierna liepen zij door richting het NS-station waar ze door inmiddels gewaarschuwde agenten werden aangesproken. Eén van de verdachten droeg een wapenstok bij zich en de ander had een busje peperspray. Hierop werden de twee mannen aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.


Een 78-jarige Delftenaar kreeg afgelopen maandag enkele schoppen en klappen nadat hij twee insluipers had overlopen. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. De Delftenaar was in zijn tuin aan het werk en had de achterdeur van zijn woning aan de Lookwatering open laten staan. Toen hij naar zijn woning liep, zag hij twee jongens uit zijn huis komen. Een van de jongens had enkele persoonlijke bezittingen van het slachtoffer uit de woning gestolen. Het slachtoffer twijfelde geen moment en probeerde de spullen uit de handen van de jongen te trekken. Tijdens het gevecht dat ontstond werd het slachtoffer door beide verdachten geschopt en geslagen. De man liep enkele verwondingen aan zijn hoofd en arm op. De jongens lieten de gestolen goederen vallen en reden daarna allebei op een fiets weg. De recherche onderzoekt de insluiping en zoekt getuigen.


Politieagenten hielden maandag om 20.30 uur op de Olof Palmestraat twee autokrakers aan. De politie kreeg een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij geparkeerde voertuigen. Op een parkeerterrein aan de Olof Palmestraat zagen agenten twee mannen staan die voldeden aan het opgegeven signalement van de autokrakers. Onder een auto die naast de mannen geparkeerd stond, vonden agenten enkele handschoenen en sleutels die gebruikt worden om auto’s te openen. Politieagenten hielden de mannen aan.


Politieagenten hadden vorige week zondag de handen vol om een geweldsincident op het Vesteplein in goede banen te leiden. Agenten hielden twee verdachten aan die veel geweld tegen de politie gebruikten. Rond 04.45 uur kreeg de politie een melding dat voor een café aan het Vesteplein een vechtpartij gaande was. Toen agenten ter plaatse kwamen, richtte de agressie zich tegen de politie. Agenten hielden direct een 23-jarige verdachte aan. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en bespuwde daarbij ook de agenten. Twee andere verdachten konden in het tumult ontkomen. Eén van hen, een 27-jarige inwoner uit Haarlem, kon korte tijd later worden aangehouden. Beide verdachten werden in verzekering gesteld en ingesloten voor verhoor.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12