Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

Een 10-jarige jongen is afgelopen dinsdag op de Eisenhowerlaan mishandeld door een aantal oudere jongens. De politie is op zoek naar getuigen. Er is een summier signalement bekend van de daders. Ze zijn allemaal rond de 18 jaar oud. Eén van hen had een lichtgetinte huidskleur en de andere twee een donkere huidskleur. Verder droegen ze een blauwe, een witte en een rode jas. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van Politiebureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.


Bedrijfsbeveiligers betrapten maandag om 15.00 uur in een filiaal aan de Schieweg drie personen die voor ruim 1300 euro aan goederen wilden meenemen zonder daarvoor te betalen. Het trio werd bij de diefstal betrapt door de bedrijfsbeveiligers, die direct de politie waarschuwden. Agenten namen het drietal, in de leeftijd van 25, 27 en 40 jaar, over en sloten hen in voor nader verhoor. De politie onderzoekt of ze ook verantwoordelijk zijn voor meerdere diefstallen of poging daartoe bij dit filiaal.


Een Team Grootschalig Onderzoek is vorige week vrijdag een onderzoek begonnen naar het overlijden van een 42-jarige man in een woning aan de Zwanebloem in Den Hoorn. Donderdag 20 maart zijn rond 22.00 uur nabij zijn woning aan de Zwanebloem twee personen aangehouden. De politie kreeg om 21.30 uur een melding betreffende een incident in voornoemde woning. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij een persoon aan die ernstig gewond was. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. In de omgeving van de woning bevonden zich een 24-jarige Hagenaar en een 39-jarige Delftse. Beide personen werden aangehouden. De politie onderzoekt of ze betrokken zijn bij het overlijden van de man uit Den Hoorn. Inmiddels zijn meerdere getuigen gehoord, maar de politie is op zoek naar meer getuigen. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden.

Een groep jongeren trapte vermoedelijk uit balorigheid vorige week zaterdag om 23.00 uur tegen de voordeur van een woning aan de Oude Delft. De bewoonster, die dacht aan een inbraak, belde direct de politie. Politieagenten die de meldingen onderzochten, wisten drie verdachten te achterhalen. Uit onderzoek bleek dat het vermoedelijk een grapje - dan wel baldadigheid - was. Voor twee verdachten kreeg het incident echter een onverwachte wending. Zij waren namelijk in het bezit van een gestolen telefoon. Zowel een 16-jarige Delftenaar als een 27-jarige plaatsgenoot werden dan ook ingesloten voor nader verhoor.


Politieagenten, een hondengeleider en een politiehelikopter zochten zondag 23 maart geruime tijd naar een overlopen woninginbreker in Schipluiden. Ondanks alle inspanningen werd de man niet meer gevonden. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Schouw. De bewoner werd wakker van een vreemd geluid en ontdekte een onbekende man in zijn woning. De man rende direct weg. Politieagenten, die snel ter plaatse waren, doorzochten langdurig de omgeving. Daarbij kregen zij ondersteuning van een speurhond en een politiehelikopter. De hond wist wel een gestolen portemonnee terug te vinden, maar de inbreker bleef onvindbaar.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12