Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Politieagenten troffen afgelopen donderdag om 16.00 uur op de Van Embdenstraat in Delft een hennepkwekerij aan. Agenten kregen een melding over wateroverlast en constateerden dat er tevens sprake was van diefstal van stroom. In een woning troffen agenten 325 planten en bijbehorende apparatuur aan. De hennep namen agenten inbeslag. De recherche stelt een onderzoek in naar de gebruiker van het pand.
Politieagenten hielden donderdag om 21.00 uur op het Nijverheidsplein een fietsendief aan. Een politieagent in vrije tijd zag dat een man op het Nijverheidsplein een fiets wegnam en deze in een bestelbus plaatste. Agenten die op de melding van hun collega afkwamen, hielden een 40-jarige Rotterdammer aan. De recherche onderzoekt de diefstal.


De politie waarschuwt regiogenoten alert te zijn op oplichters die zich voordoen als medewerker van Microsoft. De afgelopen maand zijn er in de regio meerdere personen slachtoffer geworden van deze telefonische babbeltruc. Na de telefoongesprekken bleken geldbedragen afgeschreven te zijn van de bankrekening. Deze groep oplichters zoekt vanuit het buitenland telefonisch contact met hun slachtoffers. Veelal spreken zij gebrekkig Engels. Bovendien doen zij zich voor als medewerkers van Microsoft. Zo proberen ze via een babbeltruc toegang tot de computer van het slachtoffer te krijgen. De oplichters gebruiken vaak de smoes dat er een virus op de computer zit en dat zij dit virus kunnen verwijderen. Zij krijgen op deze manier toegang tot de computer van het slachtoffer. Ook 'verkoopt' deze groep een virusscanner. De politie adviseert om niet met deze mensen in zee te gaan en het gesprek te beëindigen. Geef vooral geen inloggegevens aan deze personen.

Een 23-jarige Delftenaar werd in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juni door twee personen beroofd op de Händellaan in Delft. De politie is op zoek naar getuigen. Het slachtoffer liep omstreeks 04.00 uur op de Händellaan toen hij door twee mannen werd beroofd van zijn portemonnee en smartphone. Hierna vluchtten de daders in de richting van de Haydnlaan. Van de daders zijn de volgende signalementen beschikbaar. Beide mannen zijn getint en ongeveer 18 tot 20 jaar oud. Dader 1 is ongeveer 1 meter 70 en heeft zwart haar, dader twee is tussen de 1 meter 75 en 1 meter 80 en had een kaal hoofd. Wie getuige is geweest van deze straatroof of anderszins informatie heeft die kan helpen bij het opsporen van de daders kan bellen met politie Delft via telefoonnummer 0900-8844.


Vermoedelijk drie mannen wisten in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni in te breken bij een bloemisterij aan de Keenenburgweg in Schipluiden. Met enkele stoeptegels probeerden zij de toegangsdeur in te gooien. Doordat het inbraakalarm direct afging, vertrokken de mannen in een auto. Een getuige zag het drietal wegrijden en noteerde het kenteken van de auto en belde de politie. Politieagenten zagen het voertuig korte tijd later in het Wateringseveld staan. In de auto zat één man. Deze inzittende, een 18-jarige Hagenaar, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de inbraakpoging en die van de nog twee andere onbekende mannen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12