Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

Drie Delftenaren moeten de schade betalen van baldadig gedrag dat zij vorige week zaterdag om 02.00 uur veroorzaakten op de Koornmarkt in Delft. Het trio in de leeftijd van 20 en 25 jaar trapten enkele fietsen omver. Dankzij een alerte buurbewoner die een van de vandalen in z’n kraag greep, kon de politie hem korte tijd later overnemen en ook de andere twee mannen aanhouden. De Delftenaren moeten de schade terugbetalen en de politie maakte proces-verbaal tegen hen op.


Een 27-jarige woninginbreker uit Delft botste afgelopen maandag met een door hem gestolen auto tegen een lantaarnpaal. Politieagenten zagen die ochtend om 03.00 uur over de Beethovenlaan in Delft een personenauto rijden. De agenten zagen dat de bestuurder zonder verlichting reed. Toen zij keerden om achter deze auto aan te gaan en de bestuurder aan te spreken, zagen zij dat hij rechtsaf de Bachsingel opreed. Toen de agenten eveneens de Bachsingel opreden, bleek dat de bestuurder tegen een lantaarnpaal was gebotst. Toen de agenten de man aanspraken bleek dat hij handschoenen droeg. In de auto lag op de achterbank een grote televisie. Direct ontstond het vermoeden dat de man bij een inbraak betrokken was. Hierop hielden de agenten hem direct aan. Hun voorgevoel bleek juist te zijn. De auto was bij een woninginbraak aan de Raad van Europalaan weggenomen. Ook de tv bleek bij die inbraak te zijn weggenomen. De Delftenaar werd ingesloten voor nader verhoor. Een takelwagen moest er aan te pas komen om de auto weg te slepen.

De politie hield zaterdag 10 mei twee jongens aan na een uit de hand gelopen vechtpartij bij een voetbalclub aan de Brasserskade. De politie onderzoekt het incident. Rond 14.30 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij tussen twee voetbalteams was geweest. Ter plaatse waren de teams al van het veld af en bleek één persoon - een 15-jarige Hagenaar - lichtgewond te zijn geraakt. Er werden meerdere getuigen gehoord. Op basis van deze verklaringen werden een 16-jarige Hagenaar en een 16-jarige jongen uit Delfgauw aangehouden. De politie onderzoekt de rol van de diverse betrokkenen bij de vechtpartij.


Politieagenten hielden vrijdag 9 mei om 07.10 uur op de Schubertlaan in Delft twee bromfietsdieven aan. Agenten kregen een melding dat op de Schubertlaan twee mannen bij een bromfiets stonden. Politieagenten troffen in de gang bij een kelderbox de twee mannen en de bromfiets aan. De bromfiets bleek even daarvoor in Delft te zijn weggenomen. De politie hield de twee verdachten, van 23 en 29 jaar en beide afkomstig uit Delft, aan. De recherche onderzoekt de diefstal.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12