Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 16, Jaargang 22 |

Een echtpaar uit Delft is aan de Van Heemstrastraat afgelopen dinsdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 13.30 uur belde er een nog onbekende man bij het echtpaar aan. Deze man vertelde dat hij de nieuwe buurman was en dat hij een conflict had met een leverancier die spullen voor zijn nieuwe huis zou leveren. De 75-jarige bewoonster en haar man hadden medelijden met de man en leenden hem een paar honderd euro. Dit zou de ‘nieuwe buurman’ nog dezelfde middag terugbrengen met een grote bos rozen. Het geld en de bloemen heeft het echtpaar niet meer teruggezien. Toen het tot ze door drong dat ze waren opgelicht schakelden ze de politie in. De recherche stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. De verdachte was gekleed in werkkleding, droeg een zwarte imitatieleren jaren, bruine of blauwe jeans, was tussen de zestig en zeventig jaar oud, heeft blauwe ogen en gemêleerd grijs haar en een beetje kalend. Wie getuige is geweest van deze oplichting of informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader kan contact opnemen met de recherche van politiebureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.


Een 34-jarige Delftenaar is dinsdag 15 april het slachtoffer geworden van een straatroof op het Oostblok, waarbij zijn auto is weggenomen. Het slachtoffer parkeerde rond 22.30 uur zijn auto op het Oostblok, toen hij uit het niets een klap kreeg en uit zijn voertuig werd getrokken. Hij raakte daarbij niet gewond. Er is geen signalement van de dader(s) bekend. Het slachtoffer meldde de beroving daarna bij de politie. Agenten vonden het voertuig van het slachtoffer ‘s nachts terug op een parkeerterrein in de Delftse Hout. De recherche stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Wie informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader kan contact opnemen met de recherche van politiebureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.


Een 49-jarige Ierse automobilist botste maandag om 19.30 uur met zijn auto op een poller aan de Rotterdamseweg. Na het ongeval gingen hij en de twee inzittenden weg van de plaats van het ongeval. Politieagenten die een onderzoek instelden, ontdekten dat de auto leeg was achtergelaten. In de directe omgeving troffen zij drie Ieren aan die in de auto hadden gezeten. Eén van de mannen was na het ongeval met zijn hoofd tegen de voorruit geslagen, maar hoefde niet behandeld te worden. Het drietal werd aangehouden en de agenten namen de auto in beslag.

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hielden vorige week vrijdag in Enschede een 37-jarige Roemeen aan die gesignaleerd stond voor een inbraak in Schipluiden, op 15 september 2011. Bij de inbraak waren drie racefietsen weggenomen. Forensisch experts troffen bij het onderzoek naar die inbraak een DNA-spoor aan dat behoorde bij een 37-jarige Roemeen. De verdachte kwam in de landelijke database van de politie gesignaleerd te staan. In Enschede werd de Roemeen bij toeval gecontroleerd en bleek hij gesignaleerd te staan voor de recherche van bureau Westland.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12