Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 35, Jaargang 22 |

Politieagenten hielden afgelopen maandag in Delft om 08.45 uur een 22-jarige man uit Burgh-Haamstede aan op verdenking van diefstal en of heling van een personenauto uit Zwaag. De man reed die dag over Rijksweg A4 en passeerde een opstelling van de ANPR: Met zo’n Automatic Number Plate Recognition  worden aan de hand van een videocamera met daaraan een gespecialiseerd softwareprogramma kentekens gescand en vergeleken met zogenoemde hotlisten. Het voertuig waarin de 22-jarige man reed bleek sinds 22 augustus als gestolen gesignaleerd te staan. Diverse eenheden namen positie in langs de snelwegen in de regio. Het voertuig werd vervolgens opgepikt door enkele politie-eenheden op Rijksweg A13. Ter hoogte van afslag Delft–centrum kon de bestuurder tot stoppen worden gedwongen en aangehouden.


Een 50-jarige Hagenaar werd maandagavond 25 augustus op de Bartholomeuslaan in Nootdorp aangehouden nadat bleek dat hij met te veel alcohol achter het stuur zat. Zijn rijbewijs is ingenomen. Agenten zagen omstreeks 23.00 uur een voertuig rijden over de Laan van Nootdorp, waarna het voertuig slingerend probeerde file te parkeren op de Bartholomeuslaan. De bestuurder werd staande gehouden en er werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De agenten wilden de man hierop aanhouden om op het bureau een ademanalyse te doen. Hij wilde echter niet meewerken en begon zich hevig te verzetten. Om de man onder controle te krijgen en na meerdere waarschuwingen gebruikten de agenten uiteindelijk pepperspray om de verdachte aan te houden en naar het bureau te vervoeren. Daar blies de verdachte 785 ugl, ruim 3,5 keer de toegestane hoeveelheid van 220 ugl. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd.

Politieagenten achtervolgden vorige week donderdag een nog onbekende bestuurder van een - naar later bleek - gestolen personenauto. De agenten zagen de bestuurder van een grijze Audi cabriolet om 16.30 uur wegrijden vanaf het tankstation aan de Industrieweg in Delfgauw. Toen zij de bestuurder ter controle staande wilden houden, gaf deze vol gas en reed weg in de richting van de Zuidpoldersingel. Op de Melkdragershof troffen agenten vervolgens korte tijd later het voertuig leeg aan. De bestuurder werd ondanks een grote zoekactie,  waarbij ook de politiehonden werden ingezet, niet meer gevonden. Het voertuig bleek eerder te zijn gestolen vanaf de Kerkhoflaan in Rotterdam.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12