Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden - Politieberichten

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

Aanrechtdief

Politieagenten hielden afgelopen woensdagochtend op de Eisenhowerlaan een 52-jarige Rotterdammer aan voor diefstal van een aanrecht. Een oplettende getuige meldde bij de politie dat een man uit een pick-up een aanrecht wegnam. De verdachte reed vervolgens met zijn auto met daarin het gestolen aanrecht weg. Op de Eisenhowerlaan zagen agenten de verdachte rijden en hielden hem aan. De verdachte deed afstand van het aanrecht en moest zich al daags erna voor een rechter tijdens een supersnelrechtzitting verantwoorden voor de diefstal.

 

Namaakhandel

De politie nam woensdag in de avonduren in een woning in Den Haag een grote partij namaakartikelen in beslag. De goederen lagen opgeslagen in een woning aan de Oudemanstraat in Den Haag. De politie startte een onderzoek toen zij een melding ontvingen dat vanuit de bewuste woning namaakartikelen werden verkocht. De woonkamer en een slaapkamer waren volledig volgepakt met namaakmerkgoederen (Louis Vuitton, Guess, Burberry, MK en vele anderen). Ook nam de politie veel sieraden, parfums, cosmetica en dergelijke in beslag en een geldbedrag van ruim 750 euro. Tegen een 31-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het handel drijven zonder inschrijving in de kamer van koophandel, oplichting en overtreding van de merkenrechten. Alle in beslag genomen goederen worden na overleg met het Openbaar Ministerie vernietigd.

 

Dronken man dubbelop in de fout

Politieagenten hebben donderdagochtend vroeg twee keer dezelfde man aan voor het rijden onder invloed. Agenten zagen rond half twee ‘s nachts dat een bestuurder een verkeersovertreding maakte en controleerden hem op de Paviljoensgracht in Den Haag. De bestuurder, een 19-jarige Rijswijker, bleek niet over een rijbewijs te beschikken en had ook te veel gedronken. Agenten gaven de man een proces-verbaal, waarna hij het op een rennen zette. Na een korte achtervolging troffen politieagenten de man onder een geparkeerde auto in de Hamerstraat aan. De verdachte blies aan het bureau 220 ugl en kreeg een rijverbod. Enkele uren later zagen politieagenten op camerabeelden dat een man hard over de Paviljoensgracht rende. De man rende naar de auto waarin eerder de 19-jarige Rijswijker had gereden. Agenten zagen dat de man op de bestuurdersstoel ging zitten en wegreed. Bikers gaven de bestuurder een stopteken, waarna deze doorreed. Agenten zagen dat achter het stuur de 19-jarige Rijswijker zat. In Delft troffen agenten de auto op de Kleveringweg aan. De bestuurder kreeg wederom een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden tijdens een rijverbod. De auto namen agenten in beslag.

 

Auto-inbreker gesnapt

Een agent hield donderdagochtend op de Noordpolderkade in Den Haag een man aan, die ervan wordt verdacht in meerdere auto’s te hebben ingebroken. Een getuige meldde dat op de Wenckebachstraat een man – geheel in het zwart gekleed en met een capuchon op – de ruit van een auto had ingeslagen en daarna op de fiets was weggereden. Een agent in een onopvallende politieauto ging naar de verdachte op zoek. Op de Rijswijkseweg kreeg hij iemand in het oog, die voldeed aan het signalement.  Van de fiets waarop de 46-jarige man uit Utrecht reed was het slot onklaar gemaakt. Er bleken twee auto’s opengebroken te zijn. De verdachte zit nog vast.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12