Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 36, Jaargang 22 |

Een achtervolging vanaf Rijksweg A13 eindigde afgelopen maandag om 04.00 uur met een aanrijding in Rotterdam. Agenten hielden twee inzittenden aan en troffen daarbij enkele vuurwapens aan. Politieagenten zagen de twee mannen in een auto over Rijksweg A13 richting Rotterdam rijden. Zij besloten de auto aan een routinecontrole te onderwerpen. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, verhoogde hij zijn snelheid en probeerde hij zich aan controle te onttrekken. De man reed met zeer hoge snelheid richting Doenkade en reed zeer gevaarlijk. Hij reed aan de verkeerde kant van de weg – spookrijden - en veroorzaakte bijna een aantal aanrijdingen. Op de Tjalklaan – Spaanseweg konden de agenten het voertuig klemrijden. Daarbij ontstond een aanrijding tussen het politievoertuig en de auto van de mannen. Op het moment dat de mannen werden aangehouden, zagen de agenten dat zij enkele vuurwapens uit de auto op straat gooiden. De verdachten, 21 en 22 jaar en afkomstig uit Rotterdam, werden ingesloten voor nader verhoor.


Een 30-jarige Bulgaar raakte zaterdag 30 augustus om 00.30 uur bij een schietincident op de Kloosterkade gewond. De politie stelt een onderzoek in en is daarbij op zoek naar getuigen. Rond 01.10 uur verschenen enkele personen aan het bureau van politie die verklaarden over een schietincident op de Kloosterkade, waarbij een vriend gewond zou zijn geraakt. Politieagenten die daar vervolgens gingen kijken, constateerden dat op genoemde straat een schietincident had plaatsgevonden. Met behulp van een speciaal getrainde hond werd de locatie afgezocht. Medewerkers van de forensische opsporing stelden een uitgebreid onderzoek in. Later bleek dat het 30-jarige slachtoffer zich had gemeld bij een ziekenhuis in Den Haag. Hij kon na een korte behandeling naar huis. Zijn letsel bleek mee te vallen. De politie stelt een onderzoek in en is daarbij op zoek naar getuigen. Volgens omstanders waren bij het incident meerdere personen betrokken waarvan er enkele met een auto in onbekende richting wegreden. Wie informatie heeft over het incident kan contact opnemen met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844.


Surveillerende politieagenten beëindigden zondag 31 augustus om 04.00 uur een vechtpartij op de Choorstraat. Agenten die toezicht hielden, zagen rond dat tijdstip dat meerdere personen met elkaar op de vuist gingen. Ze traden direct op en hielden twee verdachten uit Den Haag, van 24 en 29 jaar oud, aan. Zij verzetten zich vervolgens tegen hun aanhoudingen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12