Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 44, Jaargang 22 |

Twee nog jonge Delftenaren kregen afgelopen woensdag een proces-verbaal wegens diefstal en heling van een gestolen fiets. Het duo, van 13 en 15 jaar oud, stond met de fiets op het Bastiaansplein en agenten werden door één van hen aangesproken. Toen agenten vervolgens de fiets nakeken, bleek deze eerder gestolen te zijn. Beiden jongeren moesten mee naar het bureau waar de politie proces-verbaal tegen hen opmaakte.


De politie hield dinsdag een klopjacht op enkele zakkenrollers. Ondanks alle inspanningen wisten zij te ontkomen. Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie een melding dat in het winkelcentrum aan de Papsouwselaan zakkenrollers actief waren. Meerdere politie-eenheden stelden direct een onderzoek in. Een getuige meldde de agenten dat de drie vermoedelijke daders waren weggelopen richting het treinstation. Uit opgenomen beelden bleek dat het drietal in een trein was gestapt richting Rotterdam. Collega’s uit de regio Rotterdam wisten met medewerking van de Nederlandse Spoorwegen de trein te achterhalen en doorzochten deze vervolgens. Helaas bleken de zakkenrollers niet meer in de trein te zitten. Agenten vonden later, nabij de Papsouwselaan, de gerolde portemonnee. De afgelopen vier weken ontving de politie in Delft veertien aangiften van zakkenrollerij.


De politie hield in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 oktober een 26-jarige Hagenaar aan op de Juttepeer in Den Hoorn op verdenking van diefstal. In zijn auto werden vijftien, vermoedelijk gestolen, laptops aangetroffen. De verdachte reed rond 03.45 uur onder verdachte omstandigheden in een auto over de Woudseweg in Den Hoorn. Surveillerende agenten besloten de verdachte te controleren, maar voordat ze dit konden doen reed de verdachte hard weg. Na een achtervolging werd het voertuig waar de man in reed leeg, maar nog steeds met draaiende motor, aangetroffen op de Juttepeer. Met behulp van een politiehond werden drie mannen aangetroffen in een speeltuin enkele straten verderop. Eén van hen bleek degene op wiens naam het voertuig stond en werd aangehouden. In de auto bleken vijftien laptops te liggen, vermoedelijk allen van diefstal afkomstig. De politie onderzoekt de zaak.


De politie hield maandagmiddag 27 oktober een 48-jarige man aan op de Kruithuisweg in Delft. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak. De verdachte werd tijdens de inbraak betrapt door een alerte getuige. Hij liep rond 12.45 uur, samen met een nog onbekend persoon, onder verdachte omstandigheden op de Israëllaan in Tanthof. Een getuige zag hen, hield hen in de gaten en alarmeerde de politie toen hij merkte dat ze probeerden in te breken. Ondertussen  probeerden de verdachten te vluchten. Gealarmeerde agenten zochten in de nabije omgeving op basis van het opgegeven signalement van de verdachten en de vluchtauto. Eén van de verdachten werd hierop aangetroffen en aangehouden op de Kruithuisweg. De politie doet onderzoek naar de tweede verdachte.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12