Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Politieagenten hielden woensdag om 04.50 uur in de Hugo de Grootstraat een 19-jarige Delftenaar aan. De man probeerde even daarvoor een fiets te stelen. Een buurtbewoner zag dat de man stond te rommelen aan een fiets en belde daarop direct de politie. Politieagenten constateerden dat de man bezig was om een fiets te stelen en hielden hem aan. Hij bleek bovendien in het bezit te zijn van een legitimatiebewijs van zichzelf, waarvan hij eerder aangifte van diefstal had gedaan. Hij werd dan ook voor nader verhoor ingesloten.


Twee jongeren die afgelopen woensdag enkele vuilniszakken op de Wijnhaven uit balorigheid kapot trapten, kregen direct daarvoor de rekening gepresenteerd. Agenten zagen het tweetal opzettelijk enkele zakken kapot trappen, waardoor de inhoud deels op straat terecht kwam. Beiden kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid. Eén van hen vond het daarbij nodig om de agenten te beledigen. Hij werd daarop direct aangehouden en moest de rest van de nacht in een cel doorbrengen.


Met de aanhouding van drie jongeren uit Pijnacker-Nootdorp verwachten politie en het Openbaar Ministerie een doorbraak te hebben geformeerd in een reeks branden die sinds september 2013 vooral in Pijnacker voor veel schade en onrust zorgden. In totaal onderzocht de politie 40 a 50 kleine en middelgrote brandjes. Soms ging het om een papiercontainer, een speeltoestel maar in een enkel geval was er ook sprake van een ‘gemeen gevaar delict’, zoals een brandende container tegen de gevel van een huis waarbij de gevolgen groot hadden kunnen zijn. In oktober 2013 werd een team samengesteld dat specifiek met de problematiek aan de slag ging. Na vele uren, dagen, weken van onderzoek, het horen van tientallen aangevers, getuigen en het interpreteren van sporenbeelden kon de politie een aantal jongeren uit de gemeente aanhouden. Uiteindelijk werden recentelijk twee 17-jarige verdachten en een 22-jarige verdachte, alle drie woonachtig in Pijnacker, aangehouden. De verdachten zijn inmiddels door de rechtbank met schorsende voorwaarden heengezonden en zullen nog voor de rechter moeten verschijnen. Burgemeester Buddenberg van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp reageert opgelucht. “Ik ben erg verheugd met deze doorbraak in het onderzoek. Elke brand - groot of klein - veroorzaakt onrust bij de bewoners, de directe omgeving, eigenlijk in de hele gemeente. Ik hoop dat we dit nu achter ons kunnen laten. Ik ben blij dat ze in de kraag gevat zijn”, aldus Buddenberg.

De politie zoek getuigen van een autobrand op de Van Kinschotstraat. In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 april ontstond hier om 04.45 uur brand in een geparkeerde auto. De politie en brandweer, die snel ter plaatse waren, konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere personenauto’s. De auto zelf raakte zwaar beschadigd. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen die wellicht informatie hebben over het ontstaan van de brand. Zij kunnen bellen met bureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12