Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 12, Jaargang 22 |

Medewerkers van een supermarkt aan de Vrijheidslaan in Delft betrapten dinsdag om 22.00 uur twee hongerige Delftse winkeldieven. Het duo werd betrapt door de bedrijfsleider toen ze enkele goederen uit de winkel mee naar achteren namen en daar openmaakten. Het duo, dat werkzaam was in de supermarkt, had kennelijk trek en besloot om in het magazijn wat versnaperingen tot zich te nemen. Zij werden overgedragen aan de politie die in samenspraak met beide ouders de kinderen een Halt-verwijzing gaf. Of hun dienstverband nog wordt voortgezet laat zich raden.
Politieagenten die afgelopen dinsdag moesten bemiddelen bij een burenruzie aan de Van Kinschotstraat, troffen bij een huiszoeking een paar wapens en andere attributen aan. Omstreeks 20.30 uur liepen de gemoederen in de straat dusdanig hoog op dat de politie moest komen. Toen de agenten hadden bemiddeld en de rust terugkeerde, bleek dat vermoedelijk in een nabij gelegen kelderbox een vuurwapen zou liggen. De agenten doorzochten de kelderbox en de bij die kelderbox behorende woning. In totaal namen de agenten een zilverkleurig alarmpistool, een zilverkleurig balletjespistool, patronen, een boksbeugel en een laserpen in beslag. Een 26-jarige Delftenaar werd aangehouden.


De politie is op zoek naar getuigen van een incident in de nacht van vrijdag 14 maart op zaterdag 15 maart op de Cameretten, ter hoogte van uitgaansgelegenheid De Koornbeurs in Delft. Daarbij zijn in totaal drie personen mishandeld. De slachtoffers van 19 en 20 jaar oud kregen om nog onbekende reden rond 02.10 uur ruzie met een groepje van ongeveer 10 jongens. Daarbij zijn rake klappen uitgedeeld door de daders. De jongens moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. Wie getuige is geweest van de mishandeling of informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s) kan contact opnemen met de recherche van politiebureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.


De politie hield in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart drie mannen aan die met een gestolen voertuig op het Bittersoetpad in Pijnacker reden. De auto bleek een nacht eerder gestolen te zijn vanuit een bedrijfspand op de Strikkade. De politie zag rond 03.55 uur de auto met hoge snelheid en gedoofde lichten uit de richting van de Rijswijksewaterweg over de Brasserhoutweg rijden. Agenten besloten achter de auto aan te gaan en troffen ‘m even later aan op de Gentiaan. De drie inzittenden renden bij het zien van de politie hard weg. De agenten gingen achter de mannen aan en kregen al snel bijval van extra toegesnelde politieagenten en -honden. Na enkele minuten kon de eerste verdachte worden aangehouden in een voortuin bij een woning aan de Biesvaren. De andere twee verdachten werden even later met behulp van de politiehonden in de achtertuin van een woning aan de Gentiaan aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het voertuig wordt na onderzoek weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.


Agenten hielden in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart op de Kirstialweg in Delft vier verdachten aan omdat ze in een gestolen Audi A6 hadden gereden. De auto was eerder bij een inbraak in Den Hoorn gestolen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12