Afbeelding

IKEA Delft is de honderdste partner van Delft Marketing

Algemeen

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

Evelien van der Kruit (links), Eshan Turabaz (manager International Sales IKEA), Peter Åström (store manager IKEA Delft), wethouder Milène Junius en een ‘Delft City Host’ (rechts). (foto: Koos Bommelé)

DELFT - Wethouder Milène Junius en Delft Marketing-directeur Evelien van der Kruit hebben maandag de symbolische sleutel tot samenwerking met Delft Marketing overhandigd aan Ehsan Turabaz van IKEA Delft. Het woonwarenhuis is hiermee de honderdste partner van Delft Marketing. Delft Marketing vaart sinds 2012 een nieuwe koers met een nieuw partnermodel waarbij bedrijven, instellingen en organisaties partner kunnen worden. Samen met haar partners wil Delft Marketing de stad Delft in binnen- en buitenland nog meer op de kaart zetten. Niet alleen voor de toeristische bezoeker, maar ook voor de inwoners, ondernemers en zakelijke bezoekers van Delft. Evelien van der Kruit toonde zich maandagmiddag verheugd met het honderdste partnerschap van Delft Marketing. “De aanwezigheid van IKEA Delft is van groot belang voor de stad. De jaarlijkse 2,2 miljoen bezoekers zijn potentiële bezoekers van de binnenstad.

Bovendien trekt IKEA veel internationale zakelijke bezoekers. Het markeert het feit dat er een groot draagvlak binnen de stad is van zowel grote als kleine bedrijven voor de rol die Delft Marketing binnen de stadsmarketing inneemt”, zei ze.

Dit laatste komt omdat IKEA Delft als Concept Center wereldwijd het hoofdkwartier van IKEA is op het gebied van trainingen, testgebieden en de totstandkoming van de catalogus. Dit trekt meer dan 2000 managers en specialisten van meer dan driehonderd IKEA-winkels uit bijna veertig landen per jaar naar Delft. Om deze studenten te kunnen huisvesten heeft IKEA de beschikking over het WestCord Hotel, dat volledig is ingericht met IKEA-meubels.

Deze studenten verblijven vaak voor een langere tijd in Delft en maken tijdens hun verblijf gebruik van alle faciliteiten die de stad Delft biedt. Door de komst van de woongigant in Delft heeft de economische positie van Delft volgens Delft Marketing een enorme impuls gekregen.

Er werken hier ongeveer 800 mensen uit de omgeving, expats en TU-studenten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12