Evelien van der Kruit is voorzitter van de jury, die verder bestaat uit Adrie de Poorter, Ed Hoogendijk, Miriam Notten en Patricia van Someren.
Evelien van der Kruit is voorzitter van de jury, die verder bestaat uit Adrie de Poorter, Ed Hoogendijk, Miriam Notten en Patricia van Someren.

Jury van De Kracht van Delft is onder de indruk van de zes genomineerde bedrijven

Algemeen

DELFT – De jury van De Kracht van Delft ging afgelopen week op bezoek bij de zes genomineerden Delftse bedrijven die meedingen naar de felbegeerde titel van Delftse Held. De juryleden lieten zich hier informeren èn inspireren.

Evelien van der Kruit is ook dit jaar weer juryvoorzitter van de ondernemersverkiezing van De Kracht van Delft. Thema dit keer is 'Delftse helden: Ondernemers geven Delft smoel'.

Meer enthousiasme
Van der Kruit, in het dagelijks leven werkzaam als directeur van Delft Marketing, vond het mooi om te merken dat ook dit jaar wederom meer bedrijven zich hebben aangemeld voor De Kracht van Delft. "We zien steeds meer enthousiasme voor De Kracht van Delft en ondernemend Delft hecht steeds meer waarde aan de bijbehorende ondernemersverkiezing. De naamsbekendheid van De Kracht van Delft wordt steeds groter en het event wordt steeds meer volwassen."
Vorige week werden de zes genomineerden in deze krant bekend gemaakt. Dit zijn Octatube, cepezed projects, Stadsbrouwerij de Koperen Kat, Orange Pearl Innovation Group, Bierhistorie Delft en Moodz en Sevenhills.

Kijkje in de keuken
Van der Kruit vond het geweldig om bij deze zes genomineerde bedrijven een kijkje in de keuken te mogen nemen. "Het zijn totaal verschillende bedrijven, maar je ziet ook overeenkomsten. Bijvoorbeeld dat ze samenwerken met andere Delftse bedrijven en partijen. Verder zijn ze allemaal trots op het feit dat ze in en vanuit Delft werken. Die band gebruiken ze ook. De één doet dat echter meer vanuit de historische kant van Delft, de ander meer vanuit de technologische en innovatieve kant. " Het thema van de verkiezing dit jaar is 'Delftse helden. Ondernemers geven Delft smoel'. Ook daarin zijn de zes genomineerden eensgezind. "Want ze zeggen allemaal dat zij zich geen held voelen, maar dat alle mensen die voor het bedrijf werken de helden zijn", merkte Evelien van der Kruit.
De jury let bij de bedrijven op verschillende aspecten. "Bijvoorbeeld of ze financieel gezond zijn. We kijken naar hun netwerken en wat ze doen om hun verhaal te vertellen. Dit leidde tot hele inspirerende gesprekken. Al die gesprekken met zulke enthousiaste ondernemers zijn echt cadeautjes. We plannen voor elk bedrijf een bezoek in van 45 minuten, maar het is altijd te kort. Het zijn stuk voor stuk onwijs leuke bedrijven. Het gaat lastig worden hieruit een Top 3 samen te stellen."
Sommige genomineerde bedrijven kende de juryvoorzitter al, anderen niet. "Maar het is me nog duidelijker geworden dat deze stad bruist van de talentvolle bedrijven met innovatieve en spetterende initiatieven."
Naast de jury mag iedereen laten weten wie Delftse Held zou moeten worden. Graag zelfs.
Stemmen op jouw favoriet kan via de website www.dekrachtvandelft.nl.