Korte berichten

Algemeen

Deltares krijgt een Deltagoot
DELFT - Deltares en de Gemeente Delft hebben vorige week een raamovereenkomst getekend. Hiermee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van de Deltagoot. Dat wordt een unieke onderzoeksfaciliteit waarin golven tot drie meter hoog kunnen worden opgewekt. In deze goot, die maximaal 300 meter lang wordt, kan op schaal een dijk, een dam of een duin worden gebouwd. Met het tekenen van de overeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de aansluiting van Deltares op Science Park Technopolis, onderdeel van Science Port Holland.


Meer kans op kinderopvang in Delft
DELFT - In Delft is er meer kans op een plek bij een kinderdagverblijf dan elders in Nederland. Dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport van het Netwerkbureau Kinderopvang. In Delft is er opvang voor 81 procent van de 0- tot 4-jarigen, terwijl het Nederlands gemiddelde uitkomt op 20 procent. Voor schoolgaande kinderen is de opvangcapaciteit in Delft 40 procent. Het Nederlands gemiddelde komt uit op 9 procent.


Je nieuwe bank vervoer je met de Vrachtfiets
DELFT - Hoe breng je als student zonder rijbewijs een nieuwe kast of bank naar huis? Twee Delftse studenten Industrieel Ontwerpen bedachten de eigentijdse ‘Vrachtfiets’. De Gemeente Delft wordt de eerste afnemer van deze fiets. De Delftse wethouder Duurzaamheid Lian Merkx onthulde woensdag het prototype. De Vrachtfiets wordt aangedreven door twee personen die voor de laadbak zitten. “Hierdoor is er meer kracht beschikbaar en is de Vrachtfiets de allerleukste, duurzaamste en meest praktische oplossing voor het vervoeren van goederen op korte afstand”, zegt Onno Sminia, één van de ontwerpers. “De gedemonstreerde fiets is het eerste werkende prototype”, vertelt zijn collega Louis Pierre Geerinckx. “Het is de bedoeling dat we later verschillende varianten op de laadbak maken. Er zijn volgens ons vele interessante toepassingen voor de Vrachtfiets, zoals goederendistributie en het vervoer van mensen”. De twee jonge ontwerpers studeren over een paar maanden af op hun Vrachtfiets.


Meer fietspaden met twee richtingen
DELFT - De Gemeente Delft realiseert waar dat mogelijk en wenselijk is fietspaden waarover je in twee richtingen kunt fietsen. Dat is bijvoorbeeld zichtbaar op de Papsouwselaan en de Westlandseweg. Meer van zulke projecten zijn gepland. “Groot voordeel van een fietspad met twee richtingen is dat fietsers een directere route kunnen kiezen”, zegt wethouder Anne Koning. “Het is veiliger, omdat fietsers niet twee keer een oversteek nodig hebben. Op zo’n fietspad is bovendien geen sprake meer van fietsende spookrijders die onveilige situaties kunnen veroorzaken.”


Informatieavond over verbeteren van de visstand
DELFT - Het Hoogheemraadschap van Delfland begint deze maand met een experiment met het ingrijpen in de visstand in het water in De Woudse Droogmakerij in Den Hoorn en in Tanthof-West. Op donderdag 11 februari a.s. houdt Delfland een informatieavond om omwonenden over het onderzoek te informeren. De informatieavond vindt vanaf 20.00 uur plaats in Partycentrum Onder Ons aan de Kerkpolderweg 8 in Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12