Driss Bibouh hoopt met DHL de weg naar boven weer te hebben ingezet

Algemeen

Bibouh in actie in eindelijk weer ‘een echte Driss-wedstrijd’. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - DHL lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Na een reeks van zes achtereenvolgende nederlagen wonnen de groenwitten twee keer op rij. Driss Bibouh was met een assist en een goal belangrijk in de 2-1 overwinning op Foreholte van afgelopen zondag.

“Zeggen dat ons seizoen tot nu toe ‘nogal teleurstellend’ verloopt is een understatement”, zegt aanvaller Driss Bibouh. “Natuurlijk ben je met George Thoen en Wim Groenewegen, die naar Full Speed zijn vertrokken, twee belangrijke spelers kwijtgeraakt. Daartegenover staat dat we, onder meer vanuit de jeugd, toch weer aardige vervangers hebben gekregen. Daarom had ik niet verwacht dat we er op dit moment zo slecht voor zouden staan.”

‘OP ZICH BEGINNEN WE DE MEESTE WEDSTRIJDEN VOETBALLEND GEWOON GOED’
De 30-jarige kredietmanager kan niet precies aanwijzen waar het wekenlang mis is gegaan. “Op zich beginnen we de meeste wedstrijden voetballend gewoon goed. Het vervelende is dat we nogal eens persoonlijke fouten maken waar doelpunten uit vallen. Als dat blijft gebeuren, werk je jezelf naar beneden en dan gaat het mis. Naar mijn mening zat er in die zes wedstrijden ook echt gewoon niet meer in.” 

Een extra vervelende bijkomstigheid is dat DHL het al een tijd moet doen zonder Ruben Arkesteijn, die door een blessure al lange tijd niet mee kan spelen. “Hij is toch een kei van een voetballer en brengt de nodige rust met zich mee. Dat konden we achterin wel gebruiken. Aan de andere kant is het fijn om te zien dat we de laatste twee wedstrijden die we zonder hem speelden toch hebben weten te winnen. Ik hoop dat dit het begin is van een serie overwinningen, maar het is nog te vroeg om te stellen dat we dit weekend zeker van hekkensluiter Moordrecht gaan winnen.” 

Dat het de afgelopen wedstrijden zo goed gaat, is volgens Bibouh te wijten aan een enorme werklust en het feit dat de spelers voor elkaar door het vuur willen gaan. “Als het alleen maar zou gaan om de sfeer in een elftal, dan zouden we nu Topklasse spelen”, weet de rappe aanvaller. “Op dat gebied is er dan ook absoluut niks mis. Wel is het zo dat we de afgelopen periode, als het even niet liep, vaak de koppies lieten hangen. We hebben dit seizoen al een paar keer rond de tafel gezeten om te kijken hoe we dat konden verbeteren. In de afgelopen weken hebben we laten zien dat we, als we die teleurstelling niet hebben hoeven slikken, keihard kunnen knokken om een overwinning over de streep te trekken. Nu de resultaten wat beter zijn, hopen we dat we die lijn door kunnen trekken. De overwinning van afgelopen zondag was extra knap omdat we een aantal belangrijke spelers misten. Door deze overwinning staan we nu twaalfde, maar we hebben maar drie punten achterstand op de nummer zes.”

‘ALS WE ER MET ZIJN ALLEN VOOR GAAN, DAN KUNNEN WE VEEL BEREIKEN’
Bibouh ziet DHL als een club waarvoor strijd in elk geval erg belangrijk is. “Als we er met zijn allen voor gaan, dan kunnen we veel bereiken. Dat wil echter niet zeggen dat we geen technische spelers hebben; vooral onze ervaren spelers, Marvin van der Krogt, Ruben Arkesteijn, Rémy Kooymans, Joris Aerns en ik hebben een prima techniek. De rest van de selectie is een stuk jonger. Dat is wel jammer aan een club als DHL. Soms hebben ze goede jeugd die doorstroomt, maar soms ook niet. Zo kan het gebeuren dat er jaren geen jeugdspelers instromen bij de selectie en dat is wel jammer. Jongens van rond de vijfentwintig jaar vind je bij ons daarom niet.”

Het kan Bibouh echter niet deren. “DHL is een ontzettend gezellige club en we zijn ook echt een vriendenploeg. Na de trainingen en de wedstrijden is het meestal nog wel even een tijdje gezellig. Het nadeel is wel dat door die gezelligheid niet altijd iedereen alles geeft wat hij in zich heeft. Dit leidt tijdens trainingen of in wedstrijden nog weleens tot problemen, doordat we te gemakzuchtig worden. Zelf merk ik ook wel dat ik af en toe wat minder scherp ben, doordat ik na mijn werk in Amersfoort nog twee keer in de week moet trainen. Dat komt niet altijd goed uit.”

‘DAT HIJ BIJ DEZE CLUB PAST, BLIJKT WEL UIT HET FEIT DAT HIJ ER AL DRIE JAAR ZIT’
Afgelopen zondag was dit absoluut niet het geval. Hij speelde naar eigen zeggen een ‘ouderwetse Driss-wedstrijd’ waarin hij belangrijk was voor zijn elftal. “Bij de eerste goal omspeelde ik de keeper, waarna mijn inzet op een geweldige manier van de lijn werd gehaald, maar wel weer in mijn voeten terechtkwam. Ik zag dat Pascal Kanij in kwam lopen en bediende hem, zodat hij voor open doel de 1-0 binnen kon tikken. Bij het tweede doelpunt kreeg ik alle ruimte om alleen op de keeper af te gaan en tikte ik hem in de korte hoek, die open gelaten werd. Zodoende heb ik een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden.” Ditzelfde geldt voor zijn trainer. “Wim van Zinnen is zowel in als naast het veld een hele aardige man. Hij heeft een geweldig gevoel voor humor en weet de spelers voor zich te winnen. Dat hij bij deze club past, blijkt wel uit het feit dat hij er al drie jaar zit en er nooit problemen geweest zijn. Hij luistert naar zijn spelers en laat ons ook meepraten over de te volgen tactiek. Dat is fijn en daarom hoop ik dat hij nog wel even bij de club blijft.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12