Afbeelding

Het positivisme bij Oliveo zal tot resultaten leiden, denkt nieuwkomer Leander Loizides

sport

Editie: Week 43, Jaargang 21 |

Leander Loizides vond het plezier in het voetbal terug in het blauw-wit van Oliveo. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – Leander Loizides verruilde afgelopen zomer DHL voor Oliveo en heeft tot op heden nog geen spijt van die overstap. Waar vorig seizoen, in een elftal vol oude rotten het plezier soms ver te zoeken was, voelt hij zich tussen de ‘jongen honden’ van Oliveo als herboren.

“De overstap was wel even wennen”, blikt Loizides terug. “Want ik voetbalde tot die tijd heel mijn leven al bij DHL. Ik moest weg, omdat ik in verband met mijn studie niet meer op donderdagavond kon trainen. Omdat Oliveo en Den Hoorn op vrijdagavond trainen, heb ik bij beide clubs een gesprek gehad. Uiteindelijk had ik bij Oliveo, vooral vanwege de samenstelling van de selectie, een goed gevoel. Bij DHL speelde ik in een elftal met wat oudere jongens die al de nodige ervaring hadden. Hier bestaat de selectie uit jonge jongens die allemaal met dezelfde intentie het veld in gaan. Ze willen echt voetballen en daardoor heb ik ook weer wat meer plezier in het veld.”

‘WE MISSEN NOG WAT ROUTINE’
Ondanks de goede intenties draait Oliveo momenteel onderin mee in de Derde Klasse met evenveel punten als DHL. “Dat is wel teleurstellend, want ik heb het idee dat er met deze groep veel meer mogelijk is. Het enige dat we op dit moment missen is denk ik een stukje ervaring en iemand die wedstrijden kan beslissen. Wat dat aangaat is het jammer dat Tim van Reenen naar zaterdag vierdeklasser Feyenoord is vertrokken. Hij is iemand waar je als tegenstander rekening mee houdt en hij zou voor ons elftal van grote waarde zijn. We hebben zeker spelers die kunnen scoren, maar we missen nog wat routine.”


Die routine zal, denkt de 26-jarige pabo-student, gedurende het seizoen zeker groeien. Al was het alleen maar omdat trainer René Slegtenhorst altijd positief blijft. “Ik kende René al een beetje, omdat hij met mijn stiefvader heeft samengewerkt en ik dus al de nodige verhalen heb gehoord. Nu ik zelf onder hem train, ben ik alleen maar positiever over hem geworden. De oefenstof en de uitvoering ervan zijn onder hem van grote kwaliteit. Daarnaast is hij heel erg duidelijk en weet hij goed aan te geven wat we in de wedstrijden aan zijn oefenstof hebben. Het vervelende op dit moment is dat het er tijdens de wedstrijden niet altijd uitkomt, maar dat is een kwestie van tijd.”


Als ‘de puzzel eenmaal in elkaar valt’, is Oliveo een ploeg om rekening mee te houden, vindt Loizides. “Dat hebben we in de wedstrijd tegen Full Speed laten zien. Zij begonnen het seizoen sterk en met hoge verwachtingen, maar verloren in de derde wedstrijd na twee overwinningen met 3-0 van ons. In die wedstrijd hebben we laten zien dat we, als we voor elkaar knokken, van iedereen kunnen winnen. Aan de andere kant denk ik ook dat als we dat niet op kunnen brengen, we van iedereen kunnen verliezen.”

‘HET PLEZIER STRAALT VAN DEZE SELECTIE AF’
Voor de behendige Loizides is het nu het moment waarop Oliveo afscheid moet nemen van de onderste plaatsen op de ranglijst. “Want ik heb de afgelopen seizoenen vaak genoeg rekening moeten houden met de prestaties van tegenstanders met het gevaar om te degraderen. We hebben het bij Oliveo hartstikke naar ons zin. Ik kwam terecht in een vriendengroep die al jarenlang samenspeelt en ben er hartstikke goed in opgenomen. Daarnaast straalt het plezier van deze selectie af en als straks alles op zijn plaats valt, net als in de wedstrijd tegen Full Speed, kan het nog een mooi seizoen worden. Ook aanstaande zondag als we bij Full Speed op bezoek gaan. Dat zijn sowieso altijd mooie wedstrijden.”


De wedstrijden waar Loizides het meest naar uitkijkt, vinden later dit seizoen plaats. Op 15 december gaat hij bij zijn oude ploeg DHL op bezoek, terwijl ‘de Leeuwen’ tijdens de laatste reguliere speeldag van het seizoen op 11 mei naar Pijnacker trekken. “En daar kijk ik wel heel erg naar uit. Mijn broer Andrean speelt er in het eerste, terwijl mijn stiefvader Wout Toet in de technische staf zit. Daarnaast is het heel bijzonder om voor het eerst in mijn leven niet vóór, maar tégen DHL te spelen. Hoewel ik heel veel respect voor die club heb, zal ik er in beide wedstrijden alles aan doen om van ze te winnen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12