Afbeelding

Op de bres voor weidevogels

Algemeen

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Wethouder Govert van Oord en Gedeputeerde Ingrid de Bondt (tweede en derde van links) leggen de puzzelstukjes van het pact met de vertegenwoordigers van de natuur en de agrarische sector. (Foto: Provincie Zuid-Holland)

DELFT – De weidevogels van Zuid-Holland, en hun beschermers, kunnen opgelucht ademhalen. Afgelopen week sloten de provincie Zuid-Holland en de gemeente Midden-Delfland samen met vijf natuurbeschermingsorganisaties en belangenbehartigers van de landbouw in De Schaapskooi in Delft een pact om het weidevogelbeheer onder de loep te nemen en te verbeteren.
Het Weidevogelpact vloeit voort uit het programma Integrale Ontwikkeling Delft Schiedam (IODS): het creëren van een zo groot mogelijk leefgebied voor weidevogels in alle soorten en maten over een oppervlakte van 350 hectare in Midden-Delfland. Van die oppervlakte is 250 hectare in handen van agrarische natuurbeheerders, de rest wordt beheerd door andere natuurverenigingen. Tijdens het symposium voorafgaand aan de sluiting van de overeenkomst konden de partijen met elkaar in gesprek gaan over de manieren waarop het gebied het beste beheerd kan worden. Uit die gesprekken bleek, dat de wil om samen te werken zowel bij de boeren als bij de natuurbeschermers in ieder geval groot is.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12