Afbeelding

Delft op Zondag-redacteur Jesper Neeleman: Elke week gaan voor een topproduct

Algemeen

Editie: Week 52, Jaargang 22 |

DELFT – Jesper Neeleman is het vertrouwde gezicht van de krant Delft op Zondag. Na een studie aan de School voor Journalistiek gevolgd door freelancewerk bij het weekblad Nieuwe Revue en Het Visblad kwam hij als freelancer bij Delft op Zondag terecht.

Zijn talenten werden onderkend en al heel snel volgde een vaste aanstelling. “Het liefst schrijf ik over de gewone mens, de man en vrouw uit de straat. Grote verhalen over de kleine  man. Verhalen zoals laatst bijvoorbeeld over de konijnenveiling. Mensen die hun ervaringen vertellen en als je weggaat zeggen ‘maak er maar iets moois van’.”

Lezers treffen in Delft op Zondag een diversiteit aan onderwerpen aan. “Daar kies ik bewust voor,” zegt Neeleman. “Ik streef ernaar om van alles iets in de krant te hebben. Een beetje politiek, sport, cultuur. Voor elke lezer staat er, denk ik, elke week wel minstens één verhaal in dat hem of haar boeit.”

De onderwerpen komen soms op Neeleman af, maar soms moet hij er ook naar op zoek. “Er komen wekelijks massa’s persberichten binnen op de redactie. Die nemen we niet klakkeloos over. We maken eerst een selectie en vervolgens bellen we de mensen of organisaties waar het bericht van afkomstig is. We proberen meer te brengen dan een stortvloed aan onbewerkte persberichten. Het mooiste wat ik voor deze krant heb mogen doen is op reportage met clown Bassie. Ik heb een middag aan zijn zijde mogen doorbrengen in het Flora Theater. Het was fascinerend een beroemde clown te zien die in zijn nadagen probeerde in een achteraf theatertje vijftig kinderen te vermaken. Te zien hoe hij achteruit de trap af moest om omdat hij langs zijn clownsneus de treden niet kon zien. Van hem kreeg ik een geweldig compliment. ‘Eindelijk een journalist die echt in mij geïnteresseerd is en die niet op jacht was naar de sensatieverhalen over de ruzie met mijn broer’.”

Mooi werk heeft Jesper Neeleman. “Schrijven is mijn passie. Het enige probleem, als je het een probleem mag noemen, is om 52 weken per jaar een topproduct te maken. Ik moet elke week top zijn. Je bent immers net zo goed als je laatste editie en dat betekent dat je nooit, al was het maar een dag, kan freewheelen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12