Delfia's interim-voorzitter Erwin de Graaf heeft nog steeds geen opvolger

Algemeen

Erwin de Graaf: "Full Speed heeft onze kok en leider nodig om een gezellig weekend te organiseren. Maar ja, daar zit natuurlijk Alex Scholte achter, onze oud-trainer. Is wel leuk. Blijkt maar weer dat dat kleine clubje een bepaalde sfeer heeft die je nerg

DELFT – Erwin de Graaf is alweer twee jaar interim-voorzitter van Delfia. "Dat doe ik uit clubliefde, maar het begint wel aardig zwaar te worden". De kans is niet gering dat hij een record gaat vestigen als interim-voorzitter. "Nee, ik stel me zeker niet kandidaat als voorzitter. Dat doe ik niet, want dan zit ik eraan vast".

Aan de andere kant: "Het moment is nog niet rijp om terug te treden. Ik heb nog niemand anders. Ja, natuurlijk wist ik dat twee jaar geleden al, dat dat een moeilijke zoektocht zou worden. Liever zie ik mezelf in de functie van bestuurslid Multifunctionele Zaken. Daar kunnen we nog heel wat stappen zetten. Het is zaak dat we sociale partners aan ons weten te binden". 

Intussen kijkt De Graaf met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Een jonge selectiegroep, weinig ervaring, wat de groep aan het eind van de rit opbreekt. "Het is gewoon jammer dat we het net niet gehaald hebben. Ik vind dat de inzet van de groep wel beloond had mogen worden met een plek in de nacompetitie. Als je dan ziet dat FC Maense, dat wel nacompetitie speelde, zich daarna heeft teruggetrokken. En dat er op de laatste speeldag nog een wedstrijd is gestaakt en dat de uitspraak pas tijdens de nacompetitie bekend werd, dan zie ik dat toch een beetje als competitievervalsing. Daarbij komt nog dat we gelijk eindigden met een ploeg voor de nacompetitie, maar dat niet via een beslissingswedstrijd werd beslist wie mocht meedoen, dan is dat extra zuur". Maar, is hij ook reëel: "In de breedte kwamen we wat tekort. Zeker ervaring. Toch blijf ik ook zeggen: als je kijkt naar de kwaliteit van onze groep, dan was een plek in de nacompetitie wel verdiend en terecht geweest". 

-Hoe zijn jullie, vind je, uit de overschrijvingsperiode tevoorschijn gekomen?
"Dat Jay Jay Asraf naar Quick is gegaan, vind ik jammer. Hij heeft een goed seizoen gedraaid, maar ja, als je gevraagd wordt door een eersteklasser waar ook nog 's je broertje speelt, dan is het een dusdanige sportieve verbetering dat je daar begrip voor moet hebben. Dan moet hij maar bewijzen dat hij het ook daar gaat redden".
 
-Dat doelman Barry van Straten op het laatste moment naar Vredenburch ging, dat was wèl een onaangename verrassing?
"Na de laatste competitiewedstrijd had hij nog gezegd dat hij bij Delfia zou blijven. Maar hij is daarna benaderd door Vredenburch, dat al z'n keepers was kwijtgeraakt. Hij heeft mij dinsdagavond, de laatste avond van de overschrijvingstermijn, gebeld. Ik heb gezegd: Als jij vindt dat je je sportief kan verbeteren, wie ben ik dan om je tegen te houden? Dan ben je vrij om te gaan. Ik vind dat je niemand onder dwang moet proberen te houden". 

-Heb jij je nog bemoeid met het binnenhalen van nieuwe spelers?
"Ik heb helemaal niks gedaan. Voor zo ver mij bekend is er met de trainers wel afgesproken dat alleen gesproken zou worden met spelers waarvan we wisten dat ze niet meer naar hun zin speelden bij hun vereniging. Het is niet zo dat we stad en land hebben afgebeld naar spelers om ze te vragen bij ons te komen voetballen. Natuurlijk hebben jongens van ons wel aan bekenden en vrienden gevraagd of ze bij ons wilden komen voetballen. Maar dat noem ik geen ronselen". 

-En hoe zit het met de sponsoring?
"De Wok Master is gestopt als hoofdsponsor. Het was niet makkelijk om een ander te vinden. Gelukkig heeft Paul Friskes, die het afgelopen jaar al subsponsor was, zich bereid verklaard hoofdsponsor te worden. Hij heeft het naar z'n zin bij Delfia en daar zijn we heel blij mee". 

-Wat verwacht je van komend seizoen?
"Ik heb trainer Marco Sloos horen zeggen dat hij voor het kampioenschap wil gaan. Voor de club is het inderdaad belangrijk dat we in die derde klas komen. Of dat via het kampioenschap gaat of op een andere manier, dat maakt mij niet veel uit".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12