Afbeelding

Zondagtrainers zijn wisselend tevreden over de resultaten van hun elftallen

sport

Harold Tjaden.

DELFT - De winterstop zit erop en dit weekend wordt de competitie hervat. Delft op Zondag blikt met zeven zondagtrainers terug op het jaar 2012.

RKDEO werd vorig seizoen kampioen in de Tweede Klasse en trainer Martin de Graaf maakte plaats voor Harold Tjaden.

Ben je komend seizoen nog trainer bij RKDEO?
“Sowieso, ik heb een tweejarig contract getekend en heb het naar mijn zin bij de club.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“Wisselend. Op het veld wordt duidelijk dat je wat tekort komt voor het Eerste Klasseniveau en vooraf hoop je op meer dan twee punten in de winterstop. Als je naar het voetbal kijkt, zie je dat we in ieder geval strijdend ten onder gaan. Het is geen schande, want RKDEO heeft in het beleidsplan staan een stabiele Tweedeklasser te willen zijn, dus de promotie kwam te vroeg?”

Hoe denk je dat het seizoen zich verder gaat ontwikkelen?
“Ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken dat we volgend jaar nog Eersteklasser zijn. Wel merk ik dat mijn spelers zich steeds beter aanpassen aan het niveau en dat we als ploeg sterker worden. We gaan dus zeker meer punten halen dan de twee die we nu hebben.”

Wat voor cijfer krijgt RKDEO over 2012 van jou?
“De resultaten blijven uit, maar de inzet en het enthousiasme zijn goed. Daarom geef ik mijn ploeg een 6.”

Harry Biemans gaf begin november al aan te stoppen bij SV Den Hoorn.

Hoe ben je tot dat besluit gekomen?
“Ik heb heb nog steeds ontzettend naar mijn zin bij Den Hoorn, maar ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat heb ik op tijd aangegeven, zodat beide partijen ruim de tijd hebben gehad om zich op het volgende seizoen te richten.”

Wat ga je komend seizoen doen?
“Ik wilde naar een zaterdagclub en die heb ik gevonden in de omgeving waar ik woon. Ik ga naar Altena, een Brabantse Eersteklasser.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft van Den Hoorn?
“Zeer positief. We hebben de eerste periode gepakt en staan bovenaan, dus qua resultaat zit het sowieso goed. Er valt nog genoeg aan ons spel te verbeteren, maar ik ben tevreden over hoe we het in de nieuwe competitie doen.”

Wat verwacht je van de rest van het seizoen?
“We gaan voor promotie. We staan er goed voor, maar dat is al jaren zo. Het is nu belangrijk dat we een stap maken en het volhouden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Wat geef je SV Den Hoorn voor een cijfer over 2012?
“Dat is wel een heel ruime voldoende. Ze hebben het goed gedaan, dus ik geef een 7,5.”

Van Alex Scholte werd vorige week duidelijk dat hij Full Speed na dit seizoen na twee seizoenen verlaat.

Hoe ben je tot dit besluit gekomen?
“Er was een verschil van inzicht met het bestuur over het komende seizoen. Als dat het geval is, moet je elkaar een hand geven en op een goede manier uit elkaar gaan.”

Wat ga je nu doen?
“Ik ben niet actief op zoek naar een club. Als er zich een mogelijkheid voordoet, ook al is het als assistent, wil ik daar altijd over nadenken. Verder lijkt het me ook wel wat om ergens hoofd jeugdopleiding te worden.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“Er is eindelijk rust uit de tent. We zijn een andere weg ingeslagen, waarin spelplezier en omgangsvormen centraal staan. We scoren veel, maar krijgen er ook veel tegen. Dan eindig je in de middenmoot, al zie ik ons nog wel wat plaatsjes stijgen in de tweede competitiehelft.”

Welk cijfer geef je je ploeg over 2012?
“Dat wordt in ieder geval een onvoldoende, want we zijn uit de Tweede Klasse gedegradeerd. Wel is het zo dat we de eerste seizoenshelft goed presteren en plezier beleven. Daarvoor krijgen mijn spelers een 7,5.”

De ploeg van Scholte neemt het zondag op tegen Concordia, dat voor het tweede seizoen op rij onder leiding staat van John de Letter.

Train je ook komend seizoen nog bij Concordia?
“Daar zijn we nu met het bestuur over in overleg, maar ik heb het idee dat de zaken er wel goed voor staan.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft van je club?
“Positief natuurlijk, want we staan bovenaan. We hebben wel wat puntjes laten liggen, maar voetballend gat het steeds beter. De spelers worden volwassener in het veld en begrijpen het systeem beter.”

Wat verwacht je van de rest van dit seizoen?
“Je gaat natuurlijk het liefst voor het kampioenschap, maar ik wil mijn elftal niet teveel druk op leggen. We spelen aardig voetbal, maar moeten soms wat constanter worden. Het is nu zaak om alles per wedstrijd te bekijken en als we een paar wedstrijden voor het einde nog steeds bovenaan staan, moeten we de ambitie uitspreken kampioen te worden.”

Wat voor cijfer geef je je elftal over 2012?
“Dat is een dikke zes. Dat komt doordat de tweede helft van afgelopen seizoen een 5 was, maar dit seizoen zitten we wel op een 7,5.”

Sylvio Mansveld trad begin dit seizoen na een roerige periode voor de club aan als trainer bij Delfia en bracht de club in een wat rustiger vaarwater.

Ben je ook het komende seizoen trainer bij Delfia?
“Ja, ik blijf bij de club. Ik heb het naar mijn zin met de mensen met wie ik werk en denk dat 2013 een sleuteljaar voor Delfia wordt.”

Waarom denk je dat?
“Aan het begin van dit seizoen hebben we met man en macht een selectie bij elkaar weten te krijgen en daarmee gaan we verder. De resultaten zijn wat achtergebleven, maar in de rest van dit seizoen willen we een fundament neerleggen voor het komende seizoen.”

- Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“De doelstelling was vooral om Delfia positief in het nieuws te krijgen en dat is gelukt. De sportieve resultaten blijven tot op heden enigszins achter.”

Dat betekent dat de doelstellingen zijn bijgesteld?
“We willen nog steeds meedoen voor de laatste periode, maar bij ons ligt de focus vooral op het volgende seizoen. Daaraan wordt achter de schermen door een groep echte Delfianen hard aan gewerkt.”

Welk cijfer geef je je elftal over 2012?
“Ik denk dat dat een krappe 6 wordt.”

Ricardo Darsan stond afgelopen zomer voor het eerst voor de groep bij de studenten van Taurus.

Ben je ook komend seizoen hoofdtrainer bij die club?
“Zoals het er nu naar uitziet wel. Ik heb mijn ja-woord nog niet gegeven, maar het is een fijne groep, die nog wel zo’n twee tot drie jaar bij elkaar blijft. Daarnaast zie ik progressie.”

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“We zijn de eerste 5 wedstrijden erg goed gestart en daarna kwam er een periode van wisselvalligheid. In die tijd had ik niet de gehele groep tot mijn beschikking en kregen we veel tegengoals te verwerken.”

Wat zit er voor de rest van het seizoen nog in het vat?
“De spelers willen dolgraag voor een periode gaan en ik heb ze gezegd dat dit het perfecte seizoen ervoor zou zijn. We gaan met volle overtuiging aan de slag om dat doel te bereiken.”

Wat geef je je ploeg over het afgelopen jaar voor cijfer?
“Gezien alle haken en ogen het werken met studenten met zich meebrengt, wordt dat een dikke voldoende. Ik geef een 7.”

Trainer Joop Hoornweg kreeg onlangs van het bestuur van SEP te horen dat hij opgevolgd wordt door Peter Pothof. Hoornweg was afgelopen week op vakantie, maar zijn assistent Leo Boer kon ons wel te woord staan.

Vind je het jammer dat Hoornweg de club na dit seizoen verlaat?
“Jazeker en ik heb het idee dat de spelersgroep het ook jammer vindt. We staan nu vier jaar voor de groep en ik heb al die tijd goed met Joop samengewerkt. Ik stop er dan zelf na dit seizoen ook mee.”

Hoe blik je terug op de eerste seizoenshelft?
“Het is een goede periode geweest, al hebben we wel wat onnodig puntverlies geleden. Als je ziet dat we in de laatste wedstrijd voor de winterstop Altior, de ploeg waarvan we in de nacompetitie verloren, van de mat tikken, zie je dat er progressie geboekt wordt.”

Wat zijn je verwachtingen voor de tweede seizoenshelft?
“Wij gaan voor het kampioenschap en daarvoor zijn de onderlinge wedstrijden tussen Van Nispen, de Kickers en ons cruciaal. De andere wedstrijden moet je gewoon zien te winnen.”

Wat voor cijfer geef je SEP over het jaar 2012?
“Dat is een 7,5. De eerste seizoenshelft presteren we goed en vorig seizoen hebben we op een doelpunt na lijfsbehoud in de Derde Klasse weten te bewerkstelligen. Dat dit niet gelukt is, is jammer, maar de jongens hebben het hartstikke goed gedaan.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12