Afbeelding

Speler van het Jaar

sport

Editie: Week 11, Jaargang 21 |

Anthon Sijsling

Naam: Anthon Sijsling (27 jaar)
Club: DVC
Positie: Middenveld
-Ben je tevreden over je seizoen tot nu toe?
“Niet echt. We staan te laag op de ranglijst. Door die tegenvallende prestaties vind ik het tot nu toe niet echt een leuk seizoen. Ik ging afgelopen zomer van SV Wippolder terug naar m’n oude club; DVC. Ik had verwacht dat we op z’n minst om het linkerrijtje zouden spelen. Als we echter net als vorige weekend al niet van UVS thuis kunnen winnen, dan houdt ’t al snel op. Voor mij persoonlijk is het dit seizoen wel leuk dat ik weinig kaarten pak.”

- Je staat in de Tussenstand 77ste met een 6,38 gemiddeld. Wat voor cijfer zou je jezelf geven?
“Een klein zesje, denk ik. Ik ben niet ontevreden over m’n eigen spel en ik hoor ook van anderen dat ze tevreden zijn. Het is ook niet allemaal bar en boos. Een 6,38 is denk ik wel terecht.”

- Volg je de cijfers in de krant Delft op Zondag?
“Als voetballer kijk ik altijd meteen even achterin de krant, ja. Ik kijk sowieso naar de cijfers van DVC en dan naar die van m’n twee vorige clubs: Wippolder en DSVP. Ook bij clubs waar ik enkele spelers ken, zoals dvv Delft, kijk ik altijd even wat de cijfers zijn.”

- Hoe gretig ga je de laatste acht wedstrijden in?
“Aan mijn gretigheid zal het niet liggen, ik ben altijd vrij fanatiek. We gaan proberen nog zoveel mogelijk punten te halen. Ik heb er zin in om revanche te nemen op ons seizoen tot nu toe. Als we nog een paar keer winnen kunnen we het jaar toch nog een klein beetje leuk afsluiten.”

- Verwacht je nog te stijgen in het voetbalklassement?
“Als ik m’n best doe gaat dat denk ik vanzelf. Maar als ik rond de 77ste plek blijf staan ben ik ook tevreden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12