Afbeelding

Concordia het sterkst tijdens de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal

sport

Editie: Week 1, Jaargang 22 |

Concordia werd winnende team van de RODI media/DSW Stad Delft bokaal. Uitblinker Laurens Waling toont de schaal. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Concordia heeft vorige week zaterdagmiddag beslag gelegd op de kampioensschaal van de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal in de zaal. In de finale versloeg de oudste club van Delft D.v.v. Delft met een minimale marge (2-1).

Het was voor het eerst sinds vijfentwintig jaar dat er in de winterstop een zaalvoetbal toernooi werd georganiseerd. “We zijn tevreden met het verloop van het toernooi”, vertelt Wicher Schreuders namens de organisatie. “Het is er sportief aan toe gegaan. De publieke belangstelling viel me nog wel wat tegen, maar zoiets moet ook groeien. Ik denk dat het evenement alles in zich heeft om weer uit te groeien tot een traditie, al zijn er nog wel zaken voor verbetering vatbaar. Zo is het jammer dat DHL en Full Speed op het laatste moment afzegden. Ik neem ze niks kwalijk, maar ik hoop dat ze volgend jaar wat vroeger beginnen met koppen tellen. Ik denk dat als het toernooi wat groeit, het beter zal gaan. Verder heeft Vitesse een aantal jongens uit een lager elftal die vaker in de zaal spelen afgevaardigd. Het is jammer dat het excuus van het risico op blessures wordt gebruikt, want die kun je altijd en overal oplopen.”
In de eindstrijd van het toernooi, wist Concordia een 0-1 achterstand door een treffer van Cekdar Atay om te buigen door goals van Chris van Beekum en Ivo Smits. Er was sprake van een gelijk opgaande strijd, waarin doelman Laurens Waling uitgroeide tot de man van de wedstrijd.  “Het lekker dat je in de finale belangrijk kunt zijn en het toernooi wint”, stelt hij na afloop. “Vooraf hadden we geen verwachtingen. We spelen meestal maar één keer per jaar in de zaal. Het was even wennen aan de regels, maar het ging uiteindelijk hartstikke lekker.”
Trainer John de Letter beaamt de woorden van zijn uitblinker. “Een half jaar geleden kwam de Sportraad met de vraag of we zin hadden in het toernooi. Twee weken geleden heb ik gevraagd wie er mee wilden doen en toen kwamen we op deze groep uit. Er zijn jongens die gewoon balen dat het winterstop is en daarom meedoen. We waren in het begin misschien wat onrustig, doordat we te snel voor de goal wilden gaan. Uiteindelijk hebben we vanuit een compacte verdediging onze momenten gekozen en dat ging goed. Het is natuurlijk altijd leuk om zo’n toernooi te winnen.”
Na de winst in het toernooi kunnen de mannen van Concordia hun zinnen even verzetten. “Want vanaf 3 januari gaan we met de selectie lekker vier dagen skiën in Zuid-Frankrijk. Daarna begint de tweede competitiehelft weer en het is te hopen dat we sterker beginnen dan dat we eindigden, want de laatste twee wedstrijden gingen onnodig verloren.”

‘BLESSURES KUN JE OVERAL OPLOPEN’
Finalist Delft bereidt zich op een andere manier voor op de resterende dertien wedstrijden van het seizoen. “Wij gaan met drieënveertig man van de selectie naar Barcelona. Daar spelen zowel het eerste als het tweede een half wedstrijdje. Verder gaan we daar nog een wedstrijd bekijken”, vertelt trainer Ronald Hes. Ook hij heeft zich afgelopen week tijdens het toernooi vermaakt. “Het is jammer dat je in de finale niet wint, want we waren zeker de bovenliggende partij. Het toernooi is zeker leuk. Je hoort soms dat het gevaarlijk is in verband met blessures, maar die kun je overal oplopen. Verder weet je nu eenmaal dat een aantal jongens altijd wel wil voetballen en op deze manier haal je de Delftse voetbalwereld ook halverwege het seizoen weer eens bij elkaar. Hopelijk weten volgend seizoen alle clubs een representatief elftal op de been te brengen, want ik kan me voorstellen dat dit toernooi vaste prik wordt in de winterstop.”
Bram Rontberg, directeur van RODI Media, wil nog een kritische noot kraken. “Want we sponsoren met DSW een serieus toernooi, maar ik heb niet het idee dat alle clubs het toernooi daadwerkelijk serieus nemen. Full Speed en DHL zeggen op het laatste moment af en Vitesse Delft komt met een weinig representatief team. Dat is niet hoe we het in gedachte hadden toen we eraan begonnen. Als we samen met DSW ergens onze naam aan verbinden, moet het goed zijn. Dit was een redelijk begin, maar we gaan er alles aan doen om het volgend seizoen samen met de organisatie nog beter en gezelliger te maken.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12