Afbeelding

Vincent Plichta is het clubhoppen zat en is op zijn plaats bij Den Hoorn

Algemeen

Editie: Week 3, Jaargang 22 |

Vincent Plichta speelt bij Den Hoorn als linksbuiten en dat bevalt hem goed. Hier controleert hij de bal op zijn borst in de met 1-6 gewonnen wedstrijd tegen Full Speed. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN - De eerste seizoenshelft van SV Den Hoorn is niet geheel zoals gehoopt verlopen. De ploeg van trainer Pim van der Hoorn pakte nog wel de eerste periodetitel, maar boekte daarna nog slechts één zege.

Het verschijnsel dat Den Hoorn het seizoen naar behoren start is niets nieuws. De terugval die erop volgt komt dit seizoen wel erg snel. Waar de Midden-Delflanders de afgelopen jaren na het winterkampioenschap de eerste maanden van het nieuwe jaar niet goed doorkwamen, gaat Den Hoorn dit seizoen al met een achterstand van zes punten op koploper Lisse de tweede seizoenhelft in. Nieuwkomer Vincent Plichta heeft er alle vertrouwen in dat de Hoornaars het seizoen nog op een goed manier afsluiten.

‘IK BEN HET CLUBHOPPEN WEL EEN BEETJE ZAT’
Plichta kwam aan het begin van dit seizoen over van DSVP, maar dat was zeker niet zijn eerste club in de regio Delft. “In de jeugd speelde ik bij DHC; daar speelde ik altijd in de hoogste vertegenwoordigende elftallen. Naar de A-junioren werd door de hoofdtrainer nauwelijks gekeken en daarom ben ik met de trainer van de beloften, Marco Sloos meegegaan naar Delfia. Na twee seizoenen heb ik de overstap gemaakt naar DSVP, dat naar de eerste klasse zaterdag was gepromoveerd, maar die overstap is niet geworden wat ik ervan had gehoopt. Ik kwam naar mijn zin veel te weinig aan spelen toe. Aan het eind van vorig seizoen vroegen Donny van den Bos en Jordy Krassenburg of Den Hoorn niets voor me was. Ik gaf aan positief te zien en na een gesprek met John Lankester en de nieuwe trainer Pim van der Hoorn waren we er al snel uit. Het bevalt me hier ontzettend goed en ik ben het clubhoppen wel een beetje zat. Voorlopig zit ik hier dus wel even goed.”
De liefde komt zeker van twee kanten, want sinds zijn komst is de 22-jarige buitenspeler zeker van een plaats in de basis. “Eigenlijk zie ik mezelf het meest als een middenvelder en toen de trainer aan het begin van het seizoen aan iedereen vroeg op welke drie posities ze inzetbaar waren, gaf ik linkshalf, mid-mid en linksbuiten op. Aangezien Donny Slot het ontzettend goed doet ‘op 10’ en Bas de Joode als linkermiddenvelder heel veel power heeft, kwam ik terecht op de linksbuitenpositie en dat gaat tot nu toe best goed, al ben ik geen klassieke linksbuiten. Ik ben niet iemand die vaak de achterlijn haalt, alhoewel ik dat wel kan. Ik breng rust in het spel en trek eerder naar binnen. Dat gaat best goed, maar het rendement moet wel wat omhoog.”
Bij Den Hoorn kreeg Plichta voor het eerst te maken met trainer Pim van der Hoorn. “En dat bevalt me ontzettend goed. Hij is een heel nuchtere man die goed aancoacht in het veld. Daarbij heeft hij regelmatig goede tactische ingrepen. Hij doet zijn huiswerk goed, weet vaak wat hij van de tegenstander kan verwachten en met die wetenschap zet hij het elftal neer. Ik kende hem nog niet, maar had al van Tidde Tromp, met wie ik bij DHC heb samengespeeld dat het een goede trainer is. Zij kennen elkaar doordat hij bij DHC stage heeft gelopen voor zijn cursus TC1.”

‘IK DENK DAT NIEMAND ZIJN VERTREK HAD ZIEN AANKOMEN’
Het nieuws dat Van der Hoorn de club komend seizoen verlaat, kwam voor Plichta als een verrassing. “Ik denk dat niemand het had zien aankomen. We dachten dat de trainer hier was om iets op te bouwen. Wel was het zo dat hij vaak hamerde op het verschil tussen het amateurvoetbal op zaterdag en op zondag. Ik vind het jammer dat hij vertrekt. Over zijn opvolger, Peter Pothof, heb ik wel de nodige verhalen gehoord; hij is immers bekend bij de club, maar persoonlijk ken ik hem niet.”
Voor het zover is heeft Den Hoorn nog één seizoenshelft onder trainer Pim van der Hoorn te gaan. “De laatste weken voor de winterstop liep het niet zoals gepland, maar daarvoor hebben we laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. Ook koploper Lisse is een goed voetballende ploeg. Ik denk dat als wij de aanvallende intenties van het begin van het seizoen weer terug weten te halen, dat het nog een mooi seizoen kan worden. En anders zijn we met de eerste periode op zak alvast verzekerd van een toetje.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12