Afbeelding

SV Nootdorp kan in de tweede seizoenshelft zomaar eens gaan verrassen, denkt aanvoerder Michael Verschoor

sport

Editie: Week 7, Jaargang 21 |

De aanvoerdersband staat Michael Verschoor goed en hij is er moeilijk mee van de bal te krijgen, merkte ook zijn Voorschoten’97-tegenstander afgelopen zaterdag. (foto: Roel van Dorsten)

NOOTDORP – De rust lijkt weer enigszins teruggekeerd bij SV Nootdorp. Na een turbulente periode, die resulteerde in een trainerswissel, boekten de Nootdorpers vorige week zaterdag een 2-0 overwinning op Voorschoten’97.

De zwaarbevochten zege kwam op een goed moment, want de ploeg van de kersverse hoofdtrainer Jeroen Struijs speelde zich –zij het voorlopig- weg uit de degradatiezone. Het voetbal waarmee dat gebeurde hield niet altijd over, beseft ook aanvoerder Michael Verschoor. “Het spel zoals we dat speelden zag er inderdaad niet geweldig uit. De winst van vandaag is dan ook dat we er collectief keihard voor hebben geknokt. Het is voor mij wel duidelijk dat als we er met zijn allen voor gaan, we tot heel wat in staat zijn. Daarbij merk je dat, en dat zeg ik niet om na te trappen naar Arie van der Padt, de beleving weer een beetje terugkomt in het elftal.”

“WE ZIJN MISSCHIEN WEL EEN PLOEG DIE WAT MEER COACHING NODIG HEEFT”

Het seizoen leek voor SV Nootdorp mooi te beginnen. “We raakten van de vaste waarden eigenlijk alleen Jeffrey Aarts kwijt aan Barendrecht, maar daar kregen we Joost Swaanenburg voor terug. We begonnen fris aan het seizoen, maar al snel werd duidelijk dat teveel spelers hun niveau niet haalden. Dat leidde tot onnodig puntverlies en de klik tussen trainer en spelersgroep was er niet echt. Dat ligt aan beide partijen. We zijn misschien wel een ploeg die zowel op de training als in het veld wat meer coaching nodig heeft.” Dat Jeroen Struijs nu voor de groep staat was voor Verschoor geen verrassing. “Nadat bekend was dat Arie ermee ging stoppen, is hij denk ik wel de meest logische en goedkoopste keuze. Hij heeft hier voor mijn tijd al eens stage gelopen en ik kende hem wel vanuit de kantine. De verhalen over hem waren goed en ik denk dat het ook een goedkope oplossing voor de club was.”

Aan Struijs dus de taak om Nootdorp weer te laten voetballen. “Hij coacht ons meer, maar ook Dick Sloos, die hier al een tijdje rondloopt bemoeit zich er wat meer mee. Je weet niet hoe de onderlinge afspraken tussen hoofdtrainer en assistent zijn, maar ik heb het idee dat hij zich misschien wat meer geroepen voelt.” Verschoor heeft het idee dat na de winterstop de beleving binnen de spelersgroep weer wat groter is. “Dat zag je vorige week tegen RCL al. We verliezen uiteindelijk heel schlemielig door een eigen doelpunt, maar er had meer ingezeten. Afgelopen zaterdag wonnen we. We zijn er nog niet, maar het is wel de basis. Je merkt ook dat we voor het doel nogal eens onzeker zijn. Zo hadden we zaterdag ook zeker met grotere cijfers kunnen winnen, maar we misten nog wel een aantal kansen. Als het vertrouwen er weer is, komt dat uiteindelijk vanzelf weer goed.”

In dat proces heeft Verschoor dit jaar voor het eerst de aanvoerdersband om zijn arm. “Toen ik hier vorig seizoen bij Nootdorp kwam, was Richard Lodder nog aanvoerder. Hij gaf aan dat hij zich in deze functie naar zijn zin teveel met randzaken moest bezighouden en dat dit ten koste ging van zijn spel. Toen kwamen ze bij mij uit. Ik laat mezelf zowel binnen als buiten het veld graag horen. Verder heb ik aan Richard nog een goede steun. Ik praat regelmatig met hem over hoe hij dingen zou aanpakken en hij steunt me daarin. Hij is sowieso erg belangrijk voor ons. Hij springt misschien niet altijd in het oog, maar als hij er niet is, mis je hem ontzettend. Verder heeft hij centraal achterin Joost Swaanenburg naast zich staan, een jonge jongen die zoveel van Richard, met al zijn ervaring, kan leren.”

“BIJ NOOTDORP ZIJN WE NU ECHT EEN VRIENDENGROEP”

Voorlopig heeft Verschoor het erg naar zijn zin in Nootdorp. “Ik vergelijk de club eigenlijk een beetje met Vitesse Delft toen ik daar nog speelde. Er was een vaste kern en daar verschoof elk jaar wel iets in, maar de ploeg bleef grotendeels gelijk. Bij Nootdorp zijn we nu echt een vriendengroep. Dat heeft zijn voordelen, zoals dat we zaterdag met zijn allen voor elkaar door het vuur gingen, maar het kan ook nadelen hebben in de zin dat je soms te lief voor elkaar kan zijn. Maar ik heb het idee dat dit seizoen voor SV Nootdorp nog weleens heel leuk kan gaan worden.”

Dat leuke seizoen zou hem niet zitten in een promotie naar de Hoofdklasse. “Die ambitie hebben we niet en daar zijn we ook helemaal niet mee bezig. Maar vanuit de eerste seizoenshelft hebben we nog met heel wat clubs iets recht te zetten en ik ben ervan overtuigd dat we dat ook kunnen. Het is niet zo dat we voor een periode moeten gaan, want er is gewoon een aantal clubs dat er gewoon bovenuit steekt. Maar ik heb hoge verwachtingen, zeker gezien het feit dat we, als we ervoor werken, gewoon een elftal hebben staan dat te goed is om naar beneden te kijken. Ik denk dan ook dat mensen ons niet gaan verwachten op de plek waar we aan het eind van het seizoen staan.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12