Afbeelding

Het vernieuwde SV Nootdorp kan, als het beter op elkaar ingespeeld is, hoge ogen gooien

sport

Editie: Week 42, Jaargang 21 |

Ricardo Siebring hoopt dit seizoen meer te scoren en zo een belangrijke rol te spelen in een mooie seizoensprestatie van SV Nootdorp. (foto: Roel van Dorsten)

Ricardo Siebring hoopt dit seizoen meer te scoren en zo een belangrijke rol te spelen in een mooie seizoensprestatie van SV Nootdorp. (foto: Roel van Dorsten)
 

NOOTDORP – SV Nootdorp heeft begin dit seizoen een nieuwe start gemaakt. Er werden elf nieuwe spelers aangetrokken en de leiding kwam in handen van Bob Kootwijk. Ondanks alle verschuivingen die hebben plaatsgevonden is Ricardo Siebring nog steeds de onbetwiste nummer 9 bij de zaterdag eersteklasser.
De spits heeft het goed naar zijn zin bij Nootdorp. “In principe gaat het voetballend ook redelijk. Als je de wedstrijden één voor één bekijkt, zouden we hoger moeten staan. Dat komt denk ik ook doordat we een elftal met veel nieuwe jongens hebben, waardoor je nog steeds aan elkaar moet wennen. Dat gaat aardig, maar uiteindelijk kan het in de loop van dit seizoen alleen maar beter worden.”
‘JEROEN  WAS OP DAT MOMENT ECHT DE PERSOON DIE DE GROEP NODIG HAD’
Nootdorp is dus nog niet zo ver als afgelopen seizoen, toen de ploeg de tweede seizoenshelft onder leiding van Jeroen Struijs een indrukwekkende serie overwinningen neerzette. “Op dat moment was Jeroen echt de persoon die de groep nodig had. Zijn gedrevenheid was een voorbeeld voor heel de selectie en hij heeft er dan ook bij iedereen uitgehaald wat erin zat.”
Tegenwoordig speelt Siebring zijn wedstrijden onder leiding van Bob Kootwijk, die in het verleden onder meer assistent bij Vitesse en ADO Den Haag was. “Je merkt aan alles dat hij op een hoog niveau heeft gewerkt. Als je dan nu ineens voor een, met alle respect, eersteklasser staat, is dat even wennen, maar ik heb het idee dat we heel goed naar elkaar toegroeien. De trainer heeft heel goede oefenstof en hamert heel erg op bepaalde zaken. Het is leuk om te zien dat uit één van de vormen waar we hard op trainen afgelopen zaterdag een goal viel. Dan zie je toch waarom je er zoveel aandacht aan besteedt op de training.”
‘IK WIL VOORAL MEER SCOREN’
Ondanks het feit dat Nootdorp volgens Siebring tot nu toe meer punten had kunnen halen in deze competitie, staat Siebring met plezier in het veld. “Want we spelen hartstikke leuk voetbal. Ook bij mezelf gaat het niet verkeerd, al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Ik wil vooral meer scoren, want ik heb er tot nu toe maar twee inliggen in zes wedstrijden. Ik heb wel het idee dat het een stuk lekkerder ging dan afgelopen jaar in de beginfase. Toen hadden we niet echt een tactiek, of je moet ‘gaan en maar zien waar het schip strandt’ als een uitgedachte strijdwijze zien. Nu spelen we in een systeem waarin we de tegenstander de baas willen zijn. Dat is als voetballer natuurlijk altijd leuker dan achter de feiten aanlopen.”
Over hoe het komt dat het er nog steeds niet helemaal uitkomt bij zijn ploeg heeft de 24-jarige installatietechnicus ook zo zijn ideeën.  “Er sluipen nog steeds wat te makkelijk foutjes in, maar daar wordt aan gewerkt. Als dat er eenmaal uit is, komen de punten vanzelf. We zijn door geen enkele tegenstander weggespeeld en hadden in mijn ogen zelfs recht op meer. Het mooie is dat we die tegenstanders allemaal nog een keer tegenkomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we uit deze wedstrijden in de tweede seizoenshelft meer punten gaan halen.”
Als Nootdorp inderdaad, net als afgelopen jaar, een goede serie neerzet in de Eerste Klasse, denkt Siebring dat een klassering bij de eerste vijf tot de mogelijkheden behoort. “Als er wat meer automatismen in de groep geslepen worden, denk ik dat we hoge ogen moeten kunnen gooien. Of dat uiteindelijk tot een periode leidt? Dat zou inderdaad best kunnen. Als dat lukt heb je natuurlijk een mooie kans om jezelf te belonen. Dat is afgelopen seizoen net niet gelukt, maar dit jaar hebben we een nieuwe kans.”(AdW)

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12