Afbeelding

Schouw door de binnenstad blijkt voor herhaling vatbaar

Algemeen

Editie: Week 12, Jaargang 23 |

Van links naar rechts: Tom De Weerdt, George Zevenbergen van Moodz en SevenHills, Arjan Steendam van Steendam Herenmode, wethouder Ferrie Förster, SCMD-stagiair Ubeyde Uguz, SCMD-voorzitter Peter Ruysch, wethouder Stefan Brandligt, stadsbouwmeester Wytze Patijn en Rogier Camijn van Hampshire Hotel Delft Centre. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Een groep Delftenaren heeft woensdag de binnenstad eens goed onder de loep genomen. Tijdens een schouw door het centrum bezochten ze vijftien verschillende plekken die voor verbetering vatbaar zijn.

Het idee voor zo’n schouw kwam van ondernemer Arjan Steendam, die had gehoord van de schouw die ondernemers en de gemeente in Schieoevers hadden gedaan. Dat kan ook in de binnenstad geen kwaad, dacht Steendam en hij dacht daar er niet als enige zo over. Ondernemers en bewoners werd door Centrummanager Tom De Weerdt van de Stichting Centrum Management Delft (SCMD) om input gevraagd en die kwam er. Het leidde tot een lijst met vijftien plekken waar iets aan mankeerde. Die werden woensdag aangedaan door een groep Delftenaren die enige betrokkenheid met de binnenstad hebben, zoals ondernemers, wethouders Brandligt en Förster en binnenstadbewoners. “Ik vond de dynamiek heel bijzonder”, zei De Weerdt na afloop. “De verschillende betrokkenen keken samen op een creatieve manier naar wat beter zou kunnen.”

Mooi voorbeeld
Een mooi voorbeeld vond De Weerdt het gesprek in de Barbarasteeg, waar het gezelschap in gesprek ging met de voorzitter van de studentenvereniging Virgiel, Breestraatondernemer Peter Ottens en bewoner Henk van Bergen. Ze waren eensgezind over het idee om deze steeg mooier en veiliger te maken. “Meteen werd besproken wie wat kan doen. Ik vond het een enorm geslaagde schouw. En omdat we van iedereen alle medewerking kregen, heeft de hele schouw niets gekost.”

Daarentegen gaat de schouw genoeg opleveren, verwacht De Weerdt. “Ik zou graag zo snel mogelijk verder gaan met de creatieve ideeën en praktische oplossingen die leven, en op korte termijn concrete resultaten boeken op een aantal plaatsen die we bezochten. Bij de meeste punten betreft het een gezamenlijke inspanning waar allerlei partijen een rol bij spelen.” Concrete acties kan hij nog niet noemen. “We kijken nu wat voor punten er zijn en hoe we die kunnen oplossen.”

De schouw was sowieso voor herhaling vatbaar, vindt De Weerdt. “Je zou dit eens per jaar moeten doen, zeker als er concrete resultaten uit komen. Het is goed om achter onze bureaus vandaan te komen en met betrokkenen naar de problemen te kijken en te bespreken hoe we die op een logische manier kunnen oplossen. En vaak kom je met wat bereidheid om een probleem aan te willen pakken al een heel eind.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12