Afbeelding

Kinderen versieren Loods 015 met bloemen

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Loods 015 fleurt aardig op met de muurschilderingen van groep 8.

DELFT - Kinderen van groep 8 van de Monseigneur Bekkersschool uit Delft hebben afgelopen week Loods 015 aan de Fabrieksstraat beschilderd met bloemen die zij speciaal voor Nieuw Delft ontworpen hebben.

De scholieren doen dit samen met Willem van Hest en Ron Blom van Tingelen. Deze organisatie maakt samen met direct omwonenden, ondernemers en organisaties tijdelijke publieke ruimte op vrijgekomen plekken in de Spoorzone Delft. Tingelen ontwierp eerder bloemen voor het trafohuisje dat langs de Nijverheidsstraat staat. De kinderen komen dinsdag 30 juni terug voor de tweede ronde om het karwei af te maken.
Loods 015 staat midden in het gebied waar straks de woningbouw voor het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft gerealiseerd wordt. Dit deel wordt in 2019 ontwikkeld. Om het gebied tot die tijd alvast in de woon- en leefsfeer van Nieuw Delft te brengen worden er diverse activiteiten uitgevoerd door verschillende omwonenden en andere Delftenaren. De Delftse PROEFtuin is daar ook een voorbeeld van. De PROEFtuin is een tijdelijke tuin van een halve hectare aan de Nijverheidsstraat, waar een grote groep betrokkenen groente en fruit voor consumptie op een natuurlijke wijze verbouwen. De tuin is onder meer tot stand gekomen via crowdfunding. Meer informatie: www.nieuwdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12